Zapalování ze stroje Vari

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
BOBOBO

#16 Příspěvek od BOBOBO »

ale však víš o čem jsem psal . Jestli jsi ladil zapalování pro benzińáky , tak o tomto víš určitě více než já . Já toto dělal jen tak 20x , pro známé , když jsem musel . A zůstal jsem na babetě , ale k tomu schema bylo . Takovéhle od Vari mi leží na stole tak 2 roky rozďoubané šroubovákem . Je dobře , že jsi dal alespoň ten odkaz . Nedalo mi to a prošel jsem . Dnes už bych tu cívku navinul sám a výše tazatel by asi dokázal také i zapojit . Zase vím o trošilinku víc - už asi vím , co za konektory z těchto zapalování leze . No mám trochu štěstí že němčina , narozdíl od angličtiny , není pro mne španělskou vesnicí . I to , co jsou konstruktéři schopni zkombinovat za soustavy ze stejných cívek .
MirekCh

#17 Příspěvek od MirekCh »

Trochu jsem se odmlčel, byl jsem mimo republiku. Díky za odkazy a snahu mi pomoct. Nic méně dnes už vím, co na statoru proměřit. Pro lidi,kteří budou mít podobný problém jako já - modrý drát ( nejmenší dutinka) vede na cívku nabíjecího okruhu na statoru druhý konec této cívky je vyveden na kostru - mezi kostrou a modrým drátem naměříme 1100 až 1400 ohmů. Dále je možno měřit odpor spouštěcího vinutí na statoru - mezi střední a největší dutinkou - kolem 7 ohmů( tedy mezi bílým a červeným vodičem), toto vinutí musí být odizolované od kostry i od nabíjecího vinutí.
Naposledy upravil(a) MirekCh dne 24 zář 2010, 10:04, celkem upraveno 1 x.
BOBOBO

#18 Příspěvek od BOBOBO »

Takto ideálně končí vlákno .
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“