TV LG 22LH2000

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
halfordik

TV LG 22LH2000

#1 Příspěvek od halfordik »

Zdravím. Koupil jsem Tv LG 22LH2000 s digitálním tunerem. Jsem napojen na káblovku, kde jde mimo analogu i digi signál v kterém se vysílají všechny programy které jsou i na analogu. Můj problém je v tom že nemůžu pŕijít na to jak se pŕepnout do DTV. Už jsem vyskoušel všechno a nic. Žádna možnost na DTV není, aktívní je jenom TV. Prosím o radu
Mysteri

#2 Příspěvek od Mysteri »

Pozri si manuál z CD, ktoré si dostal. Tam je to podrobne vysvetlené. Je to v inštalácií programov. Pri káblovom rozvode, ako popisuješ som sa stretol už u LG a Philips s tým, že treba požičať STB, pripojiť a na telke sa objaví už aj prepnutie na DVB-T, čo pôvodne nebolo možné. STB môžeš potom vrátiť, telka už bude komunikovať s káblovkou. Druhá vec, skús vybrať v inštalácií ,,Francie" alebo ,,Anglicko" a použiť ,,manuálne" ladenie. A najlepšie je, ak vieš od prevádzkovateľa káblovky frekvencie multiplexov na ktorých vysiela a tie zadať priamo.
Naposledy upravil(a) Mysteri dne 24 zář 2010, 21:48, celkem upraveno 2 x.
Hill
Administrátor

#3 Příspěvek od Hill »

Nebude to tím, že v kabelovce se vysílá ve standardu DVB-C, ale televize umí jen DVB-T?
Mysteri

#4 Příspěvek od Mysteri »

V našej káblovke je DVB-T, ale ide o inú vec. Pri ladení sa vôbec u niektorých TV nezobrazí možnosť prepnúť na digitál, napriek tomu, že podľa návodu tá tabuľka to má umožniť. Sám tomu nerozumiem, že prečo, keď Samsung, Panasonic a pod. idú bez problému.
fero7

#5 Příspěvek od fero7 »

Hill píše:Nebude to tím, že v kabelovce se vysílá ve standardu DVB-C, ale televize umí jen DVB-T?

Urcite.
LG 22LH2000 ma DVB-T a v kablovke nebude DVB-T ale DVB-C.
Hill
Administrátor

#6 Příspěvek od Hill »

http://www.digitalnitelevize.cz/informa ... dvb-c.html

A ještě něco: většina tunerů pro DVB-T neumí proladit kanály S používané v kabelovce podle čísel kanálů, v lepším případě to podle frekvence možné je. Ale pásmo 230-470MHz (hyperband) je vyhrazené pro analog nebo DVB-C.
Na stránkách poskytovatele kabelovky si zjisti systém, ve kterém vysílá, třeba budeš mít kliku.
U nás si takto naběhlo moc lidí: mysleli si, že s novou televizí budou mít z kabelovky digitál a místo toho si museli pronajmout od poskytovatele settopbox DVB-C i s kartou. Čili nejméně poškozený obraz mají ti, co si koupili televizi rovnou s tunerem DVB-C a se sloty na karty a paradoxně hned po nich ti, co si pronajali settopbox a nechali si k němu poctivou analogovou CRT televizi.
Mysteri

#7 Příspěvek od Mysteri »

,,halfordík" , daj vedieť, či Ťa to vôbec pustí: MENU - INŠTALÁCIA- MANUÁLNA INŠTALÁCIA a tu prepnúť z TV na DTV. Mám tušáka, že z TV nemáš možnosť prepnúť na DTV. Ak áno, tak potom si zisti u ,,káblovkára" na akých frekvenciach vysiela a ostatné podrobnosti. Mám osobné skúsenosti z TN, PB, a okolia, že väčšinou musíš zvoliť aj tú zem: ,,Taliansko", ,,Francúzko" alebo ,,Anglicko" a voliť MANUÁLne.
Ak Ťa to nepustí do DTV, tak potom skús ten STB, ako som opísal vyššie....
K tomu DVB-C, to je asi pasé pri šírení cez koax, neviem, priznám sa, nemám zatiaľ skúsenosť, ale tu v okolí všetci ,,káblovkári" majú multiplexy na DVB-T.
kozoka

#8 Příspěvek od kozoka »

ale to ladí naras analog a digital. takže bud je problém v obsluze nebo přistroji
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“