Wo co go ?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
EKKAR

#31 Příspěvek od EKKAR »

ÓÓÓ, jak málo stačí k štěstí některých lidí - jeden použije hovorové vyjádření faktu, že by byl rád, aby se dotazující vyjadřoval pokud možno komplexně a nezatajoval důležité skutečnosti - a jaká košatá diskuse z toho vznikne - to by teda němej neřek, ani kdyby mu někdo hubu rozbil...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Cust

#32 Příspěvek od Cust »

tomasjedno mimo jiné píše:Ale co ta gramatika :-)
Tu právě neznám. A proto jsem napsal ostatní je jako otázka... :-) Chtěl jsem se zeptat právě na tu gramatiku...
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od ZdenekHQ »

Já myslím, že se stále najdou tací, kteří se snaží češtinu rozšiřovat - např. místo suchého označení "ryba" raději používají "živočich pocházejících z akvakultury" či animal aquaculture.

------

Hlava českého státu si ve svém projevu opět rýpla do přebujelé bruselské byrokracie a jejího údajného negativního vlivu na české zemědělství. A Klaus hned uvedl i poslední příklad. „Ministr zemědělství včera informoval v rámci projednávání plemenářského zákona vládu o tom, že na základě nařízení EU už Česko nesmí v zákonech používat slovo ryba,“ řekl zcela vážně Klaus. Pak se zamyslel, aby nezkomolil přesné označení, otočil se přitom na přítomného ministra a uvedl: „Pokud to nepletu, nadále se bude smět používat pouze slovo živočich žijící z akvakultury,“ řekl prezident.

Poté vyzval české zemědělce, aby si podobnými nesmyslnými nařízeními z Bruselu nenechali otrávit život. „Pěstujte ryby, nepěstujte živočichy z akvakultury,“ uvedl doslova a do písmene Klaus.

Zatímco ryba volně žijící v řece je stále rybou, ryba chovaná za účelem kšeftu je živočich žijící v akvakultuře , t.j. je produktem cíleného obhospodařování vod za účelem produkce.

Takže wo co go ?
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“