chybajuce nastavenia v biose u nb asus m3000n

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
tibor1986

chybajuce nastavenia v biose u nb asus m3000n

#1 Příspěvek od tibor1986 »

Zdravim, na tomto nb mi zmizli nastavenia grafiky a cpu v biose jak je to mozne ? Chyba tam nastavenie teda pamete pre grafiku a nast. procesora, stale ide na 600mhz aj v zatazi, je to pentium M 1500mhz, nestretol ste sa uz niekdo s tym ? Bo ja uz neviem, skusal som v biose setky klavesy mackat ze ci nema skryte nastavenia ale ee. Mozno by pomohlo prehrat bios ale neviem ako na nete som nenasel zadny navod, este ma serie aj to ze grafika ide len na 8mb a ma 64mb, to seka aj stranky ked kukam na nete :D
rezis

#2 Příspěvek od rezis »

Už jsem tu psal několikrát že určovat frekvenci u Pentia M je celkem složité. Takže těch 600MHz je řekl bych normál.
S tou grafikou nevím. Ale i 8MB je schopno zobrazit bez problémů stránky. Spíše bych tipoval že nemáš správné ovladače - máš-li vůbec nějaké.
Internet - metla lidstva
rnbw

Re: chybajuce nastavenia v biose u nb asus m3000n

#3 Příspěvek od rnbw »

tibor1986 píše:Zdravim, na tomto nb mi zmizli nastavenia grafiky a cpu v biose jak je to mozne ?

Pochybujem, ze tam nieco take niekedy bolo...
tibor1986

#4 Příspěvek od tibor1986 »

no ale na nete pisu ze to ma extreme graphics 2 64MB tak by sa malo dat nastavit, ovladace mam na vsetko, setko mi fici, az na to ze grafika ma 8MB a ten cpu, aj ked ho zatazim a sledujem v cpuz tak je tam 600mhz jak privarene ani sa to nehne
pigeonit

#5 Příspěvek od pigeonit »

Zkus taky mrknout na nastavení výkonu. Může být hozenej do power save modu. Bude to buď v nastavení napájení, nebo tam bude přímo nějaká utilitka od výrobce.
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Grafiky Intel nepotrebuju mat vyhradenu pamat pre 3D. Vyhradeny je akurat framebuffer a graficke jadro vie nacitavat (napr.) textury priamo zo systemovej pamati. Tym sa usetri zbytocne kopirovanie dat.
tibor1986

#7 Příspěvek od tibor1986 »

no tie nastavenia tam boli a zrazu nejsu :D dala sa aj grafika nastavit pekne od 8mb, 16, 32 po 64MB, aj aj cpuz ze vypnutie setrenia a tie hovadiny dalsie a teraz to tam neje hmm
robo

#8 Příspěvek od robo »

Na jedne desce, tusim msi, byla moznost zahleslovat pristup k biosu. Ted presne nevim, ale byly tam dve varianty. Pokud jsem zvolil prvni polozku a zadal heslo, tak pri dalsim spusteni jsem se do biosu pomoci hesla dostal. Ale zmizeli nejake polozky. Pokud to byla ta druha, tak tam jsem mel pristup do komplet biosu. Jedina moznost jak to vratit z5, vytahnout baterku. Mozna je tohle bezne, pomalu u kazde zakladni desky. Ja jsem nemel potrebu mit zaheslovany bios, ani nikdo okolo, takze nemam prehled o dostupnosti teto moznosti nastaveni biosu.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“