Měnič 12/24->230V modifikovaná/čistá sinusoida
Moderátor: Moderátoři
-
pawlyk
Měnič 12/24->230V modifikovaná/čistá sinusoida
zajímalo by mě jestli je možné udělat(zbastlit:) z měniče napětí s modifikovanou(hranatou) sinusouidou měnič se sinusouidou čistou.
Byl by to konktétně:
Vstup:
10-15V DC
Připojení kabely s očky
Při plném zatížení max.60A
Bez zatížení <0.4A
Vypnutí při min.vstupním napětí 10 +/- 0.5 V DC
Indikace kritické hranice napájení 10.5 +/- 0.5 VDC
Automatická ochrana proti vysokému napájecímu napětí 15.5 +/- 0.5 VDC
Ochrana proti přepólování (pojistka)
Výstup:230V AC +/- 5% 50Hz
(některé typy napáječů notebooků nemusí správně fungovat - nedokáží si poradit s tvarem výstupního napětí měniče (modifikovaná sinusoida))
Trvalý výstupní výkon max.1000 W
Zvýšený výstupní výkon max.1200 W po dobu 30min.
Mžikový výstupní max.výkon 2400 W
Účinnost 85~90%
Tepelná pojistka 60°C +/- 5°C
Ochrana proti přetížení
Přepěťová ochrana
Jištění:pojistka 5x30A
Rozměry v mm.: 2310x210x85
Hmotnost 3300 gr.
Pokud by to někdo zvládl,jsem ochoten se domluvit na nějaké rozumné ceně.Děkuji
takže bych se radši poohlédl po sériově vyráběném zařízení, i když nebude mít třeba 100%ně zadané parametry.
http://walimex.info/
Jelikož mi z několika servisů na elektroniku napsali že je to časově a finančně náročné že se to u 1kusu nevyplatí,tak budu nucen si pořídit měnič s čistou sinusouidou a nebo známý mi poradil použít jako záložní zdroj UPS něco kolem 800-1000W ale nevim jak dlouho to vydrží to se asi odhadnout nedá....
http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Type=S ... MGE-341117
problém je v tom, že blesk odebírá krátkodobě vysoký proud a po nabití kondenzátoru spadne na minimum jen pro udržování napětí a pro řídicí elektroniku, event pro ventilátorek a pro pilotní žárovku. Ta žárovka, pokud má svítit proporcionálně energii záblesku, bývá regulována triakovým regulátorem a ten potřebuje víceméně sinusový proud. Samotný měnič DC pro kondenzátor je napájený usměrněným napětím, tomu je to jedno. Motorek ventilátorku a trafo pro napájení řídicích obvodů snad přesně sinusové napětí nepotřebujou.
Kvůli tomu velkému okamžitému odběru při nabíjení blesku budeš potřebovat UPS s velikým výkonem a ten nebude levný, navíc veliké vybíjecí proudy zkracují kapacitu akumulátoru i životnost. Když špičkově překročíš výkonovou schopnost UPS, bude ti ho vypínat ochrana a moc si nezableskáš...
Jestli by ti servis těch blesků mohl snížit nabíjecí proud kondenzátoru v blesku a tím zvýšit dobu třeba z 1s na 20s, podstatně by se snížily nároky na ten UPS. Kdybys oželel tu pilotní žárovku na 230V, tak ještě víc.