Simulátor střelby (MILES)

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Gorja

Simulátor střelby (MILES)

#1 Příspěvek od Gorja »

Ahoj všem :)
Mám takový zvláštní dotaz. Jsem fanda airsoftu, ale už mě nebaví v lese nechávat vystřílené kuličky a taky dostřel by mohl být lepší. Proto jsem pátral na internetu a našel alternativu. Má několik názvů: laser games, laser tag a nebo přímo v armádě MILES. Princip: vypuštění laserového paprsku a zachycení tohoto paprsku sítí čidel na vestě (řešení čidel je asi největší problém).
info.:

Kód: Vybrat vše

http://cs.wikipedia.org/wiki/Multiple_integrated_laser_engagement_system

Nepovedlo se mi však najít nějaké zapojení, podle kterého bych si něco takového mohl udělat. Je mi samozřejmě jasné, že pokud bude nějaké zapojení volně dostupné, tak to nebude nic extra.

Nemá někdo podobné zapojení?
Předem děkuji za každou pomoc.
Moonfreez

Výroba

#2 Příspěvek od Moonfreez »

Nazdar chlape,no tohle mi už nějakou dobu leží v hlavě.Dá se to udělat ale chce to víc než jez základní znalosti elektroniky.viz tento odkaz:http://www.lasertagparts.com/mtdesign.htm
Tam si to mužeš koupit na součástky nebo i cele.
U nas tyhle hračky vyjdou zhruba na 7 az 8 tisíc za kus což není zase taková investice když si vzpomenu že za softku jsem daval zhruba 15900kč ale vzhled zbraní u "detských" miles neodpovídají realitě,je to ala "hvězdné války".
Originalni MILES používají laser ale tyhle"dětské"miles mají jen IR diodu a pomocí čočky je dosaženo ohniska aby přijímač zaregistroval na co největší vzdálenost.
Já osobně mám dětské laser tagové pistole i s terči a z dosahu 36metrů jsem je vyhnal až na 150metrů a dal do P90ky a pistole aby to nějak vypadalo a pak už se m ten dosah nechtělo dál zkoušet,takže dosah může být i větší.Nevyhoda je že máš 10životů ale nebudu se rozkecavat,to je na dlouho.
Mám kamaráda,který tohle vymýšlí a naprogramuje přes PIC aby jsi měl jen určitý počet nábojů na vysřelení atd.
No pokud se nám to povede.Určitě to rozjedeme ve větším a asi to budeme i prodávat,pokud bude o to zájem.Měj se
Odpovědět

Zpět na „Poradna“