spinanie zosiku pomocou PC

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
right13

spinanie zosiku pomocou PC

#1 Příspěvek od right13 »

potrebujem na to nejaku jednoduchu schemu bez drahych integracov.najracej nieco s tranzistormy,Hill -spominal si ze nieco take mas,posles mi to?potrebujem to aby sa to zaplo zdruba minutku po nabootovani a vyplo s pc.aj s DPS
Hop377

#2 Příspěvek od Hop377 »

Naco mas USB, napajanie 5V sa na nom objavi po zapnuti PC, daj relatko, popripade pridaj potrebne oneskorenie a mas hotovo.
Hill
Administrátor

#3 Příspěvek od Hill »

Sám bych to nenapsal líp.

Ale nepoužívám to. Zesík mi jede ze stejné prodlužky s počítadlem. No a prodlužka má vypínač. Tím zapnu nebo vypnu všechno. To, že zesík jede i během bootování, ničemu a nikomu nevadí.
jehlik

#4 Příspěvek od jehlik »

Nedavno jsem resil podobny problem.Nejvice se me zatim osvedcil integrac ze stareho autoradia(zesilovac) v mechanice z CD ROMU,napajeni beru primo z PC zdroje(12 V).Samozrejme ze z toho nemuzes tahat nejake velke vykony.(Nechlubim se cizim perim,bylo to myslim na techto strankach)
Jo a pokud tam nechas i ten orig.potenciometr,nepouzivej ho jako vypinac(proklemuj ho!).Ja jsem ho tam nechal a po jeho zapnuti tam vznikla spica,ktera me vzdy kousla PC.Ted to facha O.K.
rezis

#5 Příspěvek od rezis »

Já jsem kdysi dodal přímo do zdroje relé a výstup co je pro monitor jím mám spínaný (monitor neuměl standby a pořád žhavil). Teď tam mám prodlužku na tři zásuvky a mám tam i tiskárnu.
Internet - metla lidstva
Honza_dy

#6 Příspěvek od Honza_dy »

Já takhle spínám všechny periferie. Použil jsem SSR relé S202S02 (spínání v nule, prodává GES), které jsem vestavěl do trojzásuvky. Na USB mám bohužel trvale 5V takže bylo nutné vytáhnout ovládání přímo z vnitřností, ale funguje to svěle. Nevýhoda je v ceně, SSR stojí kolem 200,-Kč.
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Jirka »

Pokud nakonec nebudeš chtít to minutové zpoždění, tak můžeš postavit třeba toto http://paja-trb.unas.cz/elektronika/kon ... suvka.html
right13

#8 Příspěvek od right13 »

diky,pabloX mi poradil stranku Pandatron.info -pani,to je stranka.
PabloX
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od PabloX »

Nasiel si daco zaujimave? :D Je tam plno dobrych veci...
right13

#10 Příspěvek od right13 »

ehe
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“