Externí napájecí zdroj k satelitnímu motoru

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
xxxe

Externí napájecí zdroj k satelitnímu motoru

#1 Příspěvek od xxxe »

Zdravím,mám problém někdy s točením ,je dost dlouhý kabel k satelitnímu motoru a tím ztráta napětí pro motor a někdy točí někdy ne.
Není nějaká možnost postavit externí napájení když přijímač nestačí?
Hledal jsem na internetu ale nikde nic nenašel.

Díky.
p32

#2 Příspěvek od p32 »

Jak dlouhý kabel ? 5-10 metrů ?
A není kabel k satelitnímu motoru a koaxiál to samé ?
Slabé napětí pro motor a přitom postačující pro signál do satelitního přijímače ?
Maskot

#3 Příspěvek od Maskot »

p32 píše:....Slabé napětí pro motor a přitom postačující pro signál do satelitního přijímače ?

On v tom je malicky rozdil jak se vede proud k motoru,nebo signal k tuneru.(DC a nebo radove GHz)
p32

#4 Příspěvek od p32 »

Tak já bych ten rozdíl tak potřeboval vidět. Signál k tuneru z antény mám vedený koaxiálem a stejným koaxiálem je vedené nějaké to řidicí napětí motoru zase z tuneru satelitního přijímače. Mám to dlouhé asi 15 m a nevidím v tom žádný problém.
Proto mě zajímalo, co je to dost dlouhý kabel. Maličký rozdíl bych viděl spíše v tom, že řidit motor půjde, ale signál by už mohl být nekoukatelný pro samé čtverečky.
xxxe

#5 Příspěvek od xxxe »

Motor mám SG-2100 a DM800.Někdy točí ,někdy ne a nebo se nedotočí kam má.Kabel je asi 40m.Signýl je kolem 90% i na 1W nebo 45E .S tím problém není,myslím ale že má motor málo proudu a někdy netočí nebo špatně.

Tady někdo dělal nějakou úpravu pro skystar2 kartu v PC když to točilo špatně.

Jde to nějak udělat po koaxu že se nemusí kuchat motor?http://www.cssf.cz/showthread.php?t=31510&highlight=motor+netoci
p32

#6 Příspěvek od p32 »

Aha, tak s tímto motorem ti asi neporadím. Já mám motor Stab HH90, konvertor LNB Interstar GI201 (levný), přijímač SRT 6355 a šlape mi na tom 14 satelitů.
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “