DiSEqC přepínač a Czechlink
Moderátor: Moderátoři
DiSEqC přepínač a Czechlink
karta na nekódované programy nemusí být vložena , podívej se jestli jsi správně zadal prarametry transpondéru
a podle měřiče signálu v přijímači nastav parabolu
Pokud je pouzit Diseqc prepinac, po pripojeni prijimace ktery toto nepodporuje, tedy temer vsechny starsi analogy, pujde to, co je na vstupu A, ten je pruchozi vzdy.
Mascomy ani vetsina jinych prijimacu nema vubec v ref.kmitoctech frekvence CL a SL ma s opacnou polarizaci a spatnym FEC. Musis rucne zadat 12525MHz, vertikal, SR 27500 a FEC 3/4 a dat vyhledani na techto parametrech. SL ma 12565, horizontal, SR 27500 a FEC 2/3.
Na techto frekvencich pujdou volne i bez karty tyto programy : CL - CT24, NOE, SL-JOJ,TA3.
Do nekterych prijimacu se vklada karta cipem dolu, mam za to ze do Mascomu taky.
Jeste poznamka - s Mascomem jako i vetsinou normalnich prijimacu pujdou bez problemu vsechny bezne prodavane Diseqc relatka, osobne mam stoprocentne uspesne a kompatibilni s kdecim rele DSC202, EMP162 (164) a GoldenInterstar, typ si nepamatuju a do prodejny se me nechce
Protokol Diseqc 1.2 je pro ovladani motoru a ovlada se s jeho pomoci jeste prepinac pro 8 LNB od EMP typ 168.
-
Návštěvník
RadekB píše:Proletel jsem to jenom hodne zbezne, takze asi tolik :
Pokud je pouzit Diseqc prepinac, po pripojeni prijimace ktery toto nepodporuje, tedy temer vsechny starsi analogy, pujde to, co je na vstupu A, ten je pruchozi vzdy.
Tak neviem.. asi sa ten moj DISEqC prepinac nenaucil vsetky normy podla ktorych by mal fungovat, lebo je sa sprava inak.
Mam stvorstupovy prepinac, kde na vstupe A mam ASTRU 23W, na vstupe B ASTRU 19W, vstupy C a D zatial este nemam vyuzite. Ked to pouzivam s digitalnym prijmacom, funguje to ako ma-prepina prislusne kovertory. Ak to zapojim na stary analog,ktory o DISEqC ani nechyruje, tak mi zjavne ide ASTRA 19W, ktora je na vstupe B, co by podla RadkaB nemala.