Eurocase ATX-550 JSP

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
BOBOBO

Eurocase ATX-550 JSP

#1 Příspěvek od BOBOBO »

Zdravím přispívající . Kolega v práci mi přinesl tento zdroj . Rozdělám až doma , ale prosil bych tímto o případnou opravárenskou zkušenost a další 2 maličkosti , schema + datasheet AT2005B . Děkuji předem
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od forbidden »

Nevím jak dnes, ale dřív bych Eurocasem leda podložil stůl, kdyby se hodně viklal. Byly neuvěřitelně ošizený, chyběly filtry, ochrany a byly sestavený ze šmejdských součástek. Vůbec bych se opravou nenamáhal. Už asi pět let je nekupuju a mám klid.
BOBOBO

#3 Příspěvek od BOBOBO »

No je to spolupracovník , vždycky jsem se u něj obešel ... Alespoň základní kontrolu udělám podle fora , ale to schemátko tam nejde u mne stáhnout . Jinak http://www.china-ate.com/PDF/IC/AT2005B.pdf Poslalo mne to Zdenku i k Tobě .
patrikvarga

#4 Příspěvek od patrikvarga »

Možno ti pomôže ničo podobné.
Přílohy
Zdroj s AT2005.png
(212.53 KiB) Staženo 675 x
BOBOBO

#5 Příspěvek od BOBOBO »

Díky , začnu porovnávat .
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Na EuroCase JSP som videl zatial dve zavady: nafuknute elyty a rozletenu diodu v pomocnom zdroji.
explorer

#7 Příspěvek od explorer »

presne ten samej zdroj mam taky, nafoukly elyty jsem vymenil, vykonove diody v pohode, spinaci trandy taky, kriticky kond v pomocnym zdroji jsem vymenil taky i kdyz byl dobrej, takze zbyva jen to, ze je vadny AT2005B, ten nemuzu sehnat, snad jen z jineho zdroje
Atlan

#8 Příspěvek od Atlan »

no ked uz si chcel opravovat..SD diely a zdroje zadara, bazar s PC zdroj s malym ventilatorom 1E s velkym 2E...vyberies lepsiu znacku ako mas a opravis....
explorer

#9 Příspěvek od explorer »

Atlan píše:no ked uz si chcel opravovat..SD diely a zdroje zadara, bazar s PC zdroj s malym ventilatorom 1E s velkym 2E...vyberies lepsiu znacku ako mas a opravis....

to bylo urcene me? a pokud ano - kde je takovy bazar? , tady v okruhu (Chomutov) nic neni nebo jsem slepy
BOBOBO

#10 Příspěvek od BOBOBO »

Víš atlane , já bych i tak učinil . Dám na Tebe , ale jen v případě , že zde nahodíš tak 9 údajů . V řadách 350,450,550 napiš tři nejlepší značky dle Tvého názoru a já budu napříště na SD koukat jen na to . Dík . rnbw a dalším též díky o víkendu to projedu .
BOBOBO

#11 Příspěvek od BOBOBO »

Tak si můžeš rnbw přidat další závadu . Nějaký čínský soudruh(-žka) , když pájel(a) stínící závit kolem trafa STBY zdroje , pájel(a) tak mocně , až došlo k protavení do II sekce primáru . Zde došlo postupem ke zkratu a přerušení vinutí . Vypreparoval jsem , nastavil přerušený vint , prolakoval trafolakem , osvítil koupelnovým infrákem a zamontoval . Zdroj frčí . Zatím . A zbydou na mne montážní přebytky . :D
Přílohy
opravené trafo.JPG
(76.83 KiB) Staženo 174 x
umístění termistoru.JPG
(73.8 KiB) Staženo 269 x
rnbw

#12 Příspěvek od rnbw »

Tak to som este nevidel 8O
Atlan

#13 Příspěvek od Atlan »

prave som poskladal ...modry forton... smejd jak vysity..kondik na pomocnom zdroji 5V nafuknuty.... natlacene suciastky onicom chladenie kedze nema kadial prudit vzduch, rozoberalo sa to na h...o.
rnbw

#14 Příspěvek od rnbw »

Sice neviem, preco to sem pises, ked toto je o EuroCase, ale ked to bol pasivne chladeny Fortron, tak ten som raz mal v rukach a bol vadny C41.
Zolda

#15 Příspěvek od Zolda »

Tak jsem právě opravoval taky stejný zdroj ATX 550 JSP. Uvnitř vypadá skoro stejně jako ten BOBOBO, ale je osazen AZ7500 (t.j TL494). Také vybuchlá dioda z pomocného zdroje, vyhořelý napájecí odpor pro IO a ta 494 taky v křemíkovém nebi. Mimo to pěkně nafouklý a částečně vyteklý elyt na 5V usměrňovači z pomocného zdroje. Zdroj odešel když byl v zásuvce a vypnutý (jen v stby). Do PC to už nesmí :) bude asi řezat polystyrén, tam žádnou škodu nenadělá
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“