Ako nainštalovať WinXP
Moderátor: Moderátoři
1. Z nabídky Start vyberte položku Spustit.
2. Do dialogového okna Otevřít napište „regedit“ (bez uvozovek) a potvrďte klepnutím na tlačítko OK.
3. Vyhledejte následující klíč:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT \CurrentVersion\Winlogon\SpecialAccounts\UserList
4. Jestliže v tomto klíči neexistuje hodnota Administrator, vytvořte ji. Jestliže existuje, pokračujte krokem 5.
a. Z nabídky Úpravy vyberte položku Nový a dále položku Hodnota DWORD
b. Takto vytvořenou hodnotu pojmenujte „Administrator“ (bez uvozovek) a potvrďte klávesou Enter.
5. Klepněte pravým tlačítkem myši na položku Administrator a vyberte položku Změnit.
6. Do pole Údaj hodnoty zapište „1“ (bez uvozovek) a potvrďte klepnutím na tlačítko OK.
7. Ukončete editor registru a restartujte počítač.
A ako sa dá dosiahnúť, aby keď tam budú dva účty (administrátorský a uživateľský s obmedzeným prístupom), aby sa ten užívateľský automaticky prihlásil a do administrátorského sa dostane po odhlásení, popr. tiež by bolo fajn v prípade snahy o pokročilejšie zásahy keby si proste vypýtal heslo a hotovo, bez potreby prepínať užívateľov, keby pán chcel niečo inštalovať. Takto to mávajú Linuxy. Teda ak už nechcem priveľa.
K čemu nutně potřebuješ ho tam mít (v té nabídce)? Stačí v přihlašovací nabídce userů dát dvakrát CTRL-ALT-DEL a zobrazí se ti normální přihlašovací okno, pak se přihlásíš jako administrátor. Co se přihlášení bez hesla na nějakého usera po spuštění týká, tak to se nastavuje v účtech, případně pomocí START-SPUSTIT - "control userpasswd2".
Co se týká automatického vyžádání hesla admina, tak to moc v XP nefunguje. To umí WIN standartně až od VISTY
No a ktorý prehrávač mám vybrať, VLC alebo GOM?
Edit, už som na to prišiel. Musím naklepať "Administrator" a do toho ďalšieho potom heslo. Skúsim to cez tie registre.
A ktorý z tých prehrávačov to mám vybrať?
Ďalšia vec, ako som zistil, užívateľ je súčasne tiež správca a nie je možné prepnúť to na obmedzené práva. Takže mám vlastne dva administrátorské účty. Nechápem tej logike.
A za ďalšie, v nastaveniach účtov som možnosť automatického log-in nijak nenašiel.
Teda jeden by sa z toho posral.