Opravovanie pre "príbuznych"
Moderátor: Moderátoři
- kevin_mitnick
A sam se divim, ale funguje to. Asi mam kolem sebe rozumne lidi. Navzajem jsme si tak s kamarady postavili baraky za par penez (ja tobe elektriku, ty mne topeni), u kamosky co ma chatu na horach se pro mou rodinu najde volny pokoj naprosto kdykoli a kdyz dojde rec na placeni konci to stylem: zaplat za jidlo a piti, ostatni je gratis, ty mi opravis elektriku, kamosi vlekari mne vitaji smeknutim cepice za vlek jsem jeste neplatil a necekam v rade od dob kdy jsem za vikend opravil a spustil "naprosto neopravitelny" vlek a tak podobne...
Prostě to nějak dělá neplechu. Totéž jaký notebook bys mi doporučil. A pak: ty jsi říkal.....
Jistě jsou i dobří kamarádi již to ocení a pro ně to vždy udělám rád. Ale těch nějak ubývá
Je to přesně podle toho vtipu.
Ráno se drží dva aťáci za hlavu a kolem jdoucí kolega se ptá:
"Co se vám stalo kluci?"
odpověď:
"Ále, včera jsme se ožrali a měnili jsme hesla"
Killroy
Killroy píše:....Dělat pro cizí už mi přestalo bavit dávno, je to nevděčné a jsem rád, že mi lidi neotravujou. Byly časy, kdy jsem byl nucen vypínat o víkendu i zvonek a mobil abych měl klid. Děkuji, už nechci..
Killroy
Tak to jsme na tom podobně. Sice se mi jednou až třikrát za rok stane, že za mnou z distribuce ČEZu pošlou někoho, komu za hodinami upadla nula nebo má podobný problém, protože mne pořád mají v evidenci od doby, kdy se dělaly zvlášť zkoušky pro přístup do neměřené části, a není to dál, než nějaké 2-3 km. To znamená, že postiženému by se z toho mohl vyklubat velký problém, tak obvykle jdu. Nebo dám kontakt na některou firmu.
Jinak jsem opravnu zavřel a sem tam se porýpu v nějakém cívkáči, filmové promítačce nebo gramofonu, přece jen už jde o historické kousky a fandím těm, kdo si je hýčkají.
Pro rodinu pak opravuji ledasco, i když - kolik je toho dnes efektivně opravitelného?
Killroy píše:Co se týče příbuzných nebo známých, tak tu a tam někomu něco opravím pro svojí zábavu za cenu součástek nebo spíš s očekáváním protislužby. To se mi jeví jako lepší a zatím to funguje. Dělat pro cizí už mi přestalo bavit dávno, je to nevděčné a jsem rád, že mi lidi neotravujou. Byly časy, kdy jsem byl nucen vypínat o víkendu i zvonek a mobil abych měl klid. Děkuji, už nechci..
Ja už tiež neopravujem moc pre cudzích. Ľudia vedia byť tak nevďační...
Kedysi som to doslova vyhľadával, ale teraz už ani nie. A nakoniec, ani sa to moc neoplatí. Mám to ako hobby popri iným hobby. Opravím len z pasie a len dobrým známym.