Lednice Calex

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
baci

Lednice Calex

#1 Příspěvek od baci »

Ahoj lidi, potřeboval bych prosím poradit. Mám na chatě starší lednici Calex (nevím přesné označení) a donedávna chodila v pohodě, ale teď se jí nechce vypnout. Myslel jsem, že to bude termostatem a tak jsem ho zkusil vyměnit (zkusil jsem 3 jiné termostaty), ale výsledek je pořád stejnej, ne a ne vypnout. Zajímalo by mne jestli to nemůže být rozběhovým relátkem a nebo jestli třeba tam už není moc málo média a lednice se neochledí, ikdyž to se mi moc nezdá, protože při běhu lednice se mrazáček docela namrází a v lednici je chlad. Za rady předem děkuji. Bači
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Mourek »

mužeš mít špatné těsnění , popraskanou výplň dveří apod.
MetalGod

#3 Příspěvek od MetalGod »

... nebo bordel ve výparníku (při/u-cpanej)
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Hill
Administrátor

#4 Příspěvek od Hill »

Předpokládám, žes poslechl Mourka a dveře a těsnění jsou v pořádku.

Zbývá tedy dál:
- že agregát dostatečně nechladí, často je v systému už málo chladiva. Tak bych nechal zjistit, kudy to utíká, přetěsnit, a chladivo doplnit. To je vlastně snad ta nejčastější příčina.

- v izolaci, nejčastěji nad výparníkem a vzadu, zamrzá zkondenzovaná vlhkost a tvoří tepelné mosty (povrch skříně ledničky je v těch místech už na dotek citelně studenější, než zdravé místo), kterými se dovnitř dostává teplo. Izolace se přitom poškodí a sesedne. Odkrytovat, opravit.
baci

#5 Příspěvek od baci »

Díky za radu.
tibi

#6 Příspěvek od tibi »

ak citis vnutry chlad tak medium tam bude.pri uniku media r 134a by uz davno ani nezachladila.ak rozpojis vodice na termostate zastavy sa kompresor? lebo ak nie chyba bude inde! alebo este moze byt ze piestik v kompresore uz nevie dat taky tlak aby to stacilo na dobre prudenie media.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“