Zapojení konektorů pro cd měnič u autoradia SONY XR C500RDS
Moderátor: Moderátoři
-
M.I.S
Zapojení konektorů pro cd měnič u autoradia SONY XR C500RDS
Musel bys mít na rádiu ještě vstup Line In (vyzkoušej menu rádia zda přepíná TUNER/MGF/LINE IN). Pokud nemáš, pak to jednoduše zapojit nepůjde.
metalgod píše:Popopopoooočkééééj! Tady snad mluvíme o discmanu a o autorádiu, né?
Je zajímavý, že to tak mám a že to funguje.
Asi jde o to připojit discmana na originál vstup určený pro changer.
Opravdu to máš zapojený a fuguje to? Co ti přepne v rádiu vstup changeru?
Myslím že si musí datově popovídat aby se to přeplo.
-
88.101.100.13
Ty vidíš problém v tom, že v rádiu jsou konektory dva a ještě jiné, než ten jeden v discmanu? Tak si tu šňůru prostě kup v některém obchodu s elektronikou. Když nebude v prvním, bude v druhém.
Vzhledem k tomu, že si tam hodláš pouštět empétrosky, stačí obyčejná za pár šprdlíků.
Antony píše:metalgod píše:Popopopoooočkééééj! Tady snad mluvíme o discmanu a o autorádiu, né?
Je zajímavý, že to tak mám a že to funguje.
Asi jde o to připojit discmana na originál vstup určený pro changer.
Opravdu to máš zapojený a fuguje to? Co ti přepne v rádiu vstup changeru?
Myslím že si musí datově popovídat aby se to přeplo.
Co Ti u blbýho kazeťáku vypne interní repráky, připojíš-li sluchátka?
K tomu je JACK samice přizpůsobena- má totiž v sobě kontakty, co se při zasunutí JACKa samce rozepnou, což v tomto případě rozepne signál z předzesilovače autorádia a nahradí se signálem z externího zdroje zvuku.
Kapiš to?
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Teď si představ, že máš cinche zastrčené v rádiu a chceš to rádio poslouchat. Jenže ono je jimi právě mechanicky odpojené... To budeš pokaždé lézt za rádio a vytahovat je?
Jak se zrovna tento model vypořádává s vstupem pro vnější zdroj signálu, nevím, nebylo zatím proč se tím zabývat, je možné, že umožňuje tento vstup aktivovat tlačítkem, častěji jsem se však setkal s rádii, která vstup mají, ale musíš jim vnutit představu, že si povídají po sběrnici s changerem.
Není-li připojený měnič, obvykle totiž (podle výrobce a typu):
- rádio nereaguje na tlačítko CD (pokud nemá tlačítko AUX IN, jsi v háji) nebo
- v menu volbu CD přeskakuje (opět - pokud nemá v menu AUX, jsi tamtéž).
Takže se k některým modelům prodávají simulátory, které do rádia pošlou informaci, že hraje CD1 Track 1, a rádio umožní přepnout na vnější vstup.
A včíl mudruj.
Prodávají se taky takový mašinky, co vypadaj jako audiokazeta, která místo pásky má malou hlavu (jako je ve walkmanu) a vede z ní káblik s JACKem. Ta kazeta se strčí normálně do mechaniky, vocas s JACKem se zasune do discmana a jedeš. A nemusíš se zabejvat s ňákejma datama.
... a fčíl mudruju...
— Winston Churchill
-
88.101.100.13
Hill píše:No, někdy se zadaří, že koupíš kazetku, která si dobře sedne a docela slušně to s ní hraje, ale většina lidí to štěstí nemá.
Tak to jsem přesně,já koupil jsem si tu kazetu.Mám doma ještě jedno starší teda spíš hodně starý autorádio a tam funguje bez probému,ale jak ji hodim do soňáka,tak ji po chvíli vyplivne.Mrknul jsem se teda na net jestli je to normální a zjistil že u těhletěch autorádii se to stává hodně často tedy spíše pokáždý pač maj nějakej FULL LOGIC CONTROLLED MECHANICS.Jinak ten adaptér je od značky HAMA,ale dělaj se i jiný takže jestli má někdo dobrý skušenosti s jinou značkou tak ať napíše.díky
— Winston Churchill