Jakou rychlostí je ideální vypalovat?

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
p32

#16 Příspěvek od p32 »

Jak psal rnbw, jde o jinou technologii a nelze to motat dohromady do jednoho pytle. No a jak jsem psal já, jde o různé výrobní materiály a výrobce a přetiskovače názvů. 100 let to nevydrží :lol:
rnbw

#17 Příspěvek od rnbw »

Kolko to vydrzi, to neviem - ale nasiel som v robote mozno 5 rokov odlozene CD-RW Verbatim so zalohami. Precitat sa dali bez problemov a prepisat tiez.
konosuke

#18 Příspěvek od konosuke »

Firmy: Verbatim, Kodak, Imation, Pioneer, Maxell, FujiFilm (ta jen v některých případech) mají ve svých marketingových materiálech vyjádření typu:

Očekávatelná (projektovaná) doba životnosti disku (DVD-R, DVD+R) je 100 let.

Firmy jako Sony, TDK, Memorex a mnohé další taková prohlášení neposkytují.

viz také:
http://vww.cdr.cz/a/22849
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Jirka »

Pravidelně čtu bývalý cdr.cz . Kdesi tam psali, že DVD je lepší vypalovat jejich udávanou rychlostí. Jsou na to optimalizovaný a jsou k tomu odladěný i mechaniky. Navíc mechaniky by měli umět přizpůsobit rychlost zápisu kvalitě média.
A o RW-čkách psali, že jsou trvanlivější než R-ka. Je tam někde test trvanlivosti.
Duvsan

#20 Příspěvek od Duvsan »

A nie je známe, že pri väčších rýchlostiach narastá chybovosť zápisu? Ide skôr o image; rýchlo napáli, to je bomba!!! Komu, hlavne z mladých, sa chce čakať?
Ja pálim 8x a 4x. Neriešim prepisovateľné.
keemo

#21 Příspěvek od keemo »

Vzhladom na nutnost pouzivania Nera verzie 7-v ktorom je vyber rychlosti pred napalovanim vecne schovany v bocnej roletke sa mi niekolko krat stalo ze som sa uklikol a palilo to co to dalo-DVD mi povoluje maximalku az 22x,je to riadny hukot,ale medium skoncilo s uspesnym vypalenim a citat sa z neho dalo uplne v pohode.To iste pmati o cd vypalenych 48x...
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Jirka »

Duvsan píše:...

Projdi si na cdr.cz (dnes uz diit.cz) recenze posledních vypalovaček a grafy měření. Při zápisu 8x na 16 rychlostní medium běžně naměřili více chyb, než když pálili 16x.
Myslím, že už jsem tu jednou dával na to konkrétní odkazy.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“