Felda 1.6, problém ked je vlhko
Moderátor: Moderátoři
Felda 1.6, problém ked je vlhko
BOBOBO píše:U tohoto auta není již klasická zapalovací cívka , ale zapalovací transformátor s elektronikou . Tyto díly odcházejí jen výjimečně .
A my jsme již "vyjímečně" pár zapalovacích modulů vyměnili. Sice né konkrétně u 1,6, ale u několika fel. 1,3i a dále audi 80 a další auta.
Jak píše Jezevec-praskaj.
Ani nebola prasklina. Po vymene vsetko OK.
Skus pohladat alebo sa spytat na www.feliciaklub.cz
A kutilmile - nelituju tě
BOBOBO píše:U tohoto auta není již klasická zapalovací cívka , ale zapalovací transformátor s elektronikou . Tyto díly odcházejí jen výjimečně .
Práve naopak - tieto odchádzajú ako na bežiacom páse. Hlavne tie origo od výroby. Je fuk či je to 1.6 motor AEE vo felde, oktávii, seate, ši VW - všetky sú rovnaké a odchádzajú všade. Najskôr sa to prejavuje zhoršeným štartovaním až raz to nehodí iskru vôbec. Ja som na svojej felde 1.6 raz zastal na pumpe, natankoval a už nenaštartoval. Odišiel mi práve tento zapaľovací modul. Kúpil som nový, už nie bosch, ale nejaký taliansky AGK alebo tak nejak - o polovicu lacnejší. Funguje doteraz.
A kutilmile - nelituju tě
jezevec píše:Pravděpodobně máš prasklou zapalovací cívku, když ji vymontuješ, uvidíš malou prasklinku.
Ano, presne toto som nasiel, vymontoval som to na chalupe, kedze do akehokolvek obchodu so suciastkami bolo daleko, prasklinu som zapatlal epoxidom, auto zatial jazdi ale este neprsalo. Ked to prestane jazdit dam vediet ako dlho to vydrzalo.
GeorgeB píše:Ještě bych doplnil: zapalovací svíčky musí být také v pořádku. Raději vyměnit. Může to dělat i odcházející indukční cívka.
Chlapi nebláznite s tými výmenami - to je výsada autoriz. servisov vymeniť pol auta a potom zistiť že to bola úplna prkotina. Sviečky sa dajú otestovať, v krajnom prípade aj v inom aute, a káble premerať ...
Kamošovi takto vymenili diely za 9000 sk, potom sa zistilo že to robila súč. za 2 stovky. Zbytočne vyhodené prachy mu už samozrejme nik nevrátil. Nikdy nesúhlasiť s výmenou, max nech to vyskúšajú s novým dielom a ak sa to potvrdí, a nedá sa to opraviť, potom niečo meniť ( a najlepšie z vrakáča za tretinu ceny nového dielu). Samozrejme tým nemyslím veci, ktoré sa musia meniť pravidelne (ako napr. sviečky, filtre, rozvody a pod) - tie ak vymeniť, tak za nové