Dobrý den,
po přidání odporu jsem srazil napětí asi na 230V. Odstranilo se tím "bouchání", ale zvuk byl pořád zkreslený. Potom jsem náhodou zkusil vynechat v zapojení kondenzátor C55 (kondenzátor, který na trafu přemosťuje neslyšitelné frekvence) a zvuk se tím podstatně zlepšil.
S kondenzátorem i bez něj se mi ale ještě projevuje jedna drobnost - jezdec hlasitosti musím mít vytočený na maximum a hlasitost regulovat na zdroji signálu. V ostatních polohách se spolu se zvukovými špičkami začne ozývat "pískání". Pískání ustane až na opačném konci jezdce - pokud stáhnu hlasitost skoro na minimum. Pokud hlasitost reguluji poťákem na zdrojovém zařízení, je vše v pořádku... Zkusím potenciometr vyměnit za menší (250K) a uvidím.
Mnohokrát díky za všechny předešlé rady, bez pomoci bych to určitě nedotáhl až do této podoby.
EDIT: Další naměřená napětí a proudy odpovídají hodnotám zakresleným ve schematu. Anodový proud při nulové hlasitosti je asi 20mA, při připojení signálu a poslechu je asi 30mA. Takže je asi vše zásadní v pořádku. Když je ale vstupní signál naplno a hlasitost nastavím poťákem na vstupu (začne se projevovat to "pískání" se špičkami), tak multimetr zobrazí chybu. Má rozsah 10A, je nemožné aby byl takový odběr...nejspíš tam vznikají vysoké frekvence, které multimetr oblbnou... Je to opravdu zvláštní, nechápu, proč se zesilovač rozkmitá při nastavení hlasitosti jeho 1M poťákem, ale když se hlasitost nastaví třeba na kytaře nebo na walkmanu (kde je vlastně taky jen potenciometr zapojený jako dělič napětí), tak je vše v pořádku... Každopádně jsem velice rád, že jsem se dostal alespoň do této fáze. Hlasitost si můžu stáhnout na zdroji a jinak v podstatě vše funguje...