Střídač 230V 50Hz
Moderátor: Moderátoři
Střídač 230V 50Hz
jediný co me napadlo je usměrnit a udělat střídač 230V 50Hz na 4000 wat
na centralách se da zvednout vystupní napětí až na 245 V
takže je i možná nějaka ztráta
poprosil bych o posouzení a nějakem návrhu-(zda je možno realizovat či ne)
předem díky za jakekoliv info
A kutilmile - nelituju tě
A ještě jeden důvod má použití 400Hz - v ss zdrojích potřebujete malé kapacity a taky rozměrově menší indukčnosti. Dovedete si představit tu úsporu místa a váhy při zdroji třeba 3000V 1A ? Pak lze snadno použít 6 vn diod, malou tlumivku a pár papírových kondů v oleji. Vojenská technika musela běhat od Sibiře po Egypt a ony elektrolyty běžně pod jistou teplotu nefungují.
Pokud by jsi to provozoval na těch 50 Hz, tak by jsi měl opakovačku 50 Hz, ale to nevím jestli by se při této frekvenci nakmitlo vysoké napětí na "nabíjecí lince".
Co se týče řešení: měl jsem na návštěve pár lidí z Petrohradu (ТИРА - firma vyrábějící tyto věci pro armádu) včetně gen. ředitele a když uviděli Вершину, tak udělali
Re: Střídač 230V 50Hz
HanesMJ píše:Dobrý den potrebuji prosím poradit - Koupil jsem dvě elektrocentály ruske výroby -problem spociva vystup 1 fáze 230 V 400 HZ 4000 Wat
jediný co me napadlo je usměrnit a udělat střídač 230V 50Hz na 4000 wat
na centralách se da zvednout vystupní napětí až na 245 V
takže je i možná nějaka ztráta
poprosil bych o posouzení a nějakem návrhu-(zda je možno realizovat či ne)
předem díky za jakekoliv info
Já myslím že to jde vyrobit. Nejdříve usměrnit a znovu rozstřídat. Usměrňovač je jasný 4 diody a nějaký ten kondenzátor. Jako střídač vyrobit něco podobného jako je zde:
http://www.ebastlirna.cz/modules/Forums/files/12v-220v-invertor-sinus-ferit-trafo-nuve_497.gif
Stačí jen to co je v pravém dolním rohu 4013 a 556 + ty tranzistory a mosfety na vyšší proud. Případně i pro 3f elektromotor použít MC3PHAC.