reset cartrige HP 2480
Moderátor: Moderátoři
reset cartrige HP 2480
Jedná sa o cartrige s označením HP300
Dakujem za radu
- Jiri_REZEK
- Kontaktovat uživatele:
Zašel Jsem do prodejny,kde Jsem cartridge zakoupil,tam provednli reset a že to by mělo makat dál,ale NIC se nedělo,stále ona hláška,že není štáva. Rovněž Jsem se dozvěděl,že tohle resetování se dá provést pouze u Origo cartridge,né u neznačkových,třeba Intek.
Nějak Mě to nedalo a tiskárnu rozebral,kde na MB je seriová pamět v smd 9346.Nahradil Jsem ji stejným typem ale v dil provedení do patice,nadrátkoval a na venkovní stranu tiskárny zezadu upevnil tento bastl na tištáčku.
Moje zjištění: Když se zasune new cartridge-funglovka,tiskárna si načte její výrobní číslo a uloží do této paměti,ale rovněž něco zapisuje do čípu která je na cartridge.Tedy Jsem nechal tiskárnu si onu informaci načíst,poté vypnul,vytáhnul nabastlenou pamět a načetl programátorem obsah,kterej posléze vždy do této paměti nahraju,když doplnuju inkoust.Takhle je problémek vyřešen k spokojenosti.
Dnes mám sice softíček,kterej takové cartridge přímo z počítače dokáže resetovat,ale stále zůstávám u zde výše popsaného způsobu.
U HP-cartridge by to mělo bejt obdobně-snad-nevím,ale myslím si,že by měl alespon existovat podobnej softík na toto resetování,pokusit se vyGooglit.
Notes : ThinkPad T420 + ThinkPad X220 .
We make the tools, you make them do .