Mikrovlnná rúra LCE-2005M, spálený trafák

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Duvsan

Mikrovlnná rúra LCE-2005M, spálený trafák

#1 Příspěvek od Duvsan »

Ten trafák, čo produkuje VN pre magnetron. Zhorené je primárne vinutie. Na štítku toho trafa je
TY-800VE
CLASS 200
Magnetron má označenie 2M240H(TY)

Mám k dispozícii dve tráfka a to:

S500-230-5
CLASS H
rúra už nie je známa

a druhé z rúry IGNIS
AKL530/IG/WH
S830-230-5
CLASS H
Magnetron tam bol 2M240E(HS)

Môžem niektorý z tých dvoch transformátorov použiť ako náhradu? Tiež je zaujímavé, prečo asi ten trafák zhorel. Mohol to zaviniť kondenzátor, alebo rovno magnetron?
BOBOBO

#2 Příspěvek od BOBOBO »

Jelikož jsou ceny tohoto zboží proklatě nízko , tak bych spíše koukal na mechanické uchycení . Pro jistotu dát menší kondík-menší výkon nikdo nezměří . Ta trafa jsou hodně přetížená , takže občas odejdou . Menší typy už se běžně , v provozuschopném stavu , povalují po sídlišti .
Duvsan

#3 Příspěvek od Duvsan »

Ukáplul si, odkaď mám ty mikrotrouby. Takže můžu dát kterýkoliv?
BOBOBO

#4 Příspěvek od BOBOBO »

Znáš stránky od danyka ? Otevři si a porovnej . Má tam trochu přehled traf .
Duvsan

#5 Příspěvek od Duvsan »

Blázon na pohľadanie. Jeho sused by som byť nechcel. To sa môžem ubytovať rovno pri atomovke.
To o MOT-och som našiel, len zabudol udať štítkové typy tých tráf. Neviem, čoho sa chytiť.
Myslíte, že medzi magnetronmi 2M240H(TY) a 2M240E(HS) je nejaký podstatný rozdiel?
BOBOBO

#6 Příspěvek od BOBOBO »

Když najdu věci na chodníku , tak si starosti nedělám . Vždyť Ti muselo zůstat staré trafo , takže bych vycházel z něj , watáží . No a pak tam frkneš hřát vodu . Maximálně to položíš tam , odkud jsi to přinesl . Kdo má pojistky námi předepsané , tomu se nic nestane .
Duvsan

#7 Příspěvek od Duvsan »

Jenomže i když je zadara, chci to udělat tak, aby ještě sloužila a ne ji odpravit. A je to mikrovlna, pekelný stroj. Nechci to z ní "chytnout" (po předimenzování nebo něco). Víš, když chcípáš žízní, napiješ se i z louže. Ale můžeš-li si vybrat, děláš co nejlíp, nebo ne?
Takže radíš chytnout se watáže. Žhavení tam je někde uvedeno?
BOBOBO

#8 Příspěvek od BOBOBO »

Ale Ty píšeš , jako by jsi měl na velký výběr . Pojistku myslím tu v mikrowelle a jinak nemáš co a koho odpravit . Vzhledem k výše uvedenému si hlavu nedělám . Než hledat a shánět , spočítej si čas a cenu nové se zárukou . Přeci to nechceš prodávat , jako nové . Jestli chceš na školení , musíš se zapsat a nechat vyškolit .
Duvsan

#9 Příspěvek od Duvsan »

No, mám výběr ze dvou, kdybych nezaváhal, bylo by ze tří. Ještě si to projedu a snad něco vykoumám. Tak dík.
Duvsan

#10 Příspěvek od Duvsan »

V rámci upratovania mi prišli pod ruky tieto dve mikrovlnky a tentokrát to chcem nejak ukončiť. Dajú sa nejak zistiť špecifiká tých tráfok? Mne sa to nedarí. Alebo mám spočítať závity žerav. vinutí a ak sú zhodné, tak to proste napojiť? Ď
keemo

#11 Příspěvek od keemo »

Prierez budu mat vodice sekundaru asi velmi podobny. Co tak skusit zmerat odpor? A ten co by bol najblizsie tomu v LCE MW tam dat?? alebo ti siel doprec sekundar??
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“