TV Panasonic TX29PM1P, chassis CP521F

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
renegade1

TV Panasonic TX29PM1P, chassis CP521F

#1 Příspěvek od renegade1 »

Zdravím pánove chci se zeptat mám tv panasonic TX29PM1P Do servisu ji nechci dávat z důvodu,že kluk ji před rokem zhodil na zem ze skřině naštěstí jse mu nic nestálo,ale šlapala pěkně až včera zničeho nic mám rozmazany obraz a nevím co stím Obal TV je komplet rozbity kromně předku.Tak ji máme v ložnici.Nemáte náhodou zkušeností počem mám bádat Předem děkují. renegadde@seznam.cz

Název vlákna byl upraven. Zatím to tu nechávám. Killroy
Mysteri

#2 Příspěvek od Mysteri »

U tohto typu asi klasika: Vn trafo.
kokun

#3 Příspěvek od kokun »

Pokud spadla ze skříně 8O :cry: (byť před rokem), dá se očekávat cokoliv - i když rok "šlapala", je velmi pravděpodobné, že je to následek toho pádu.
Podle mně bylo chybou, že se nedala na nějakou "kontrolu" (hned po tom spadnutí!) a případnému "předejití" toho, co se zřejmě přihodilo až dnes - po tom roce :roll:
Takže takhle "od pasu" (a bez křišťálové koule) se dá závada velmi těžko vůbec odhadnout, natož na dálku diagnostikovat - když tu nejsou žádné indicie (co se kde vůbec naměřilo) :cry:
To, že má komplet rozbitý obal nic neříká o možné závadě.

P.S. A Killroy dobře ví, proč to tu "prozatím nechává" :wink:
Honza - kokúň

#4 Příspěvek od Duvsan »

Pozerám že je tu nejak dosť vlákien na rovnaký televízor, tak nech nezakladám ďalšie. Mám to zrovna na stole. V čudu degauss (to by bolo najmenej), hor. rozmer zväčšený, mierne do podušky (ale nie tak, aby to ukazovalo na vadu v modulátore), ale čo mi je najviac divné, že má porušenú linearitu v horiz. smere. Na ľavej strane je obraz zmrštený a smerom doprava sa naťahuje. Tedy presne opačne, ako keby bola zhorená presytka. A to nie je. Keď som ju prepojil do skratu, obraz sa ešte rozšíril a nelinearita sa ukázala presne opačne, tedy vľavo širší a smerom doprava sa zužoval a menej prudko, ako s tou presytkou (a v opačnom smere, ako som už spomenul). Ak má niekto nápad, čo skontrolovať, prosím tip. Ď

Ešte dotaz, PTC v degaussingu je
7ROM
0EC4D
Neviem ho nájsť na webe. Čo tam môžem osadiť? Má len dva piny, nie tri. Ď
Duvsan

#5 Příspěvek od Duvsan »

Koľko demag. cievok musím zapojiť do série, aby som to mohol nezpečne pripojiť ns sieť? Buď je tá obrazovka brutálne zmagnetizovaná a preto i tá nelinearita, alebo je ťuknutá maska. PTC som vymenil, vybral som podľa odporu zastudena, po zapnutí cievka pekne zacvendžala, ale obraz je rovnako fľakatý. Ď
Duvsan

#7 Příspěvek od Duvsan »

Stalo sa. Zašiel som ešte ďalej. Mám nejaké demag. cievky, jednu som zmotal do rozumne veľkého koliečka, samozrejme jedným smerom, aby sa nevyrušil magnetizmus a napojil sm to cez rýchlovarnú kanvicu. Zvonenie masky sa vľavo hore výrazne zmenilo, takže tam je odtrhnutá. Len nechápem tej nelinearite.
Duvsan

#9 Příspěvek od Duvsan »

Stalo sa.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“