elektronkový zesilovač
Moderátor: Moderátoři
- JirkaRCK
- Kontaktovat uživatele:
S tou ECL86 ve třídě A má zesilovač údajně asi 4W. Je to tak akorát na pokojový poslech a zvládne to udělat i docela slušný bordel. Stereo v push-pullu by mohlo být mazec. Na internetu jsem někde viděl push-pull s ECL86 a psali u něj asi 10W na kanál.
Být tebou bych za profesionální navíjení trafa peníze nevyhazoval. Zkusil bych nějak zužitkovat výstupáky z těch rádií a kdyby se zadařilo a zvuk se ti zalíbil, můžeš je vždycky vyměnit za vhodnější nové...
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
- JirkaRCK
- Kontaktovat uživatele:
Kdysi jsem na netu četl něčí středoškolskou SOČku o lampách, kde se tvrdilo, že u lampových zesíků s výstupákem musí být přesně dodržena impedance repro - u nižší by se odpálil výstupák a s repro s vyšší impedancí by prý zase tekl velký anodový proud primárem a okamžitě by se odpálily koncové lampy. Autor práce to tam tvrdil velice sebevědomě a věrohodně. Uváděl ještě příklady, kdy nepozorný muzikant zapojil bednu do špatné reproduktorové odbočky a zničil tím hlavu za desetitisíce korun.
Ale na druhou stranu je přímo ve schematech tesláckých rádií externí reproduktor připojován paralelně k vestavěnému. Impedance za bežného provozu je tedy dvojnásobná než impedance s přídavnou reprobednou. Jak to tedy vlastně je?
http://www.tvm-valmez.cz/index.php?id=8 ... 63&catg=27
Problém u mě je, že mám rád hloubky, co třesou podlahou i při tiché reprodukci. To ale neumí ani Stereodirigent (na rozdíl od mého Transiwattu 120), problém tady vidím právě v použití výstupáků, které už nejnižší frekvence s patřičným výkonem prostě nepřenesou.
Jinak zvuk není vysloveně špatný, řekl bych takový křišťálový plastický, ale málo basů.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]