"HID" z leddiod
Moderátor: Moderátoři
"HID" z leddiod
Mas za jedno ci pouzijes LED alebo nejake pribastlene xenony koledujes si o pruser.
Xenony mozes teoreticky pouzit len za predpokladu pouzitia originalnej bizuterie okolo (automaticke naklapanie podla aktualnej polohy auta, cockove svetlomety a vsetko s tym suvisiace). S prasacinou v podobe xenonu v beznej parabole si koledujes o pokutu a od ostatnych soferov o nevyberave slova.
V pripade skodovej udalosti davas poistovni dovod aby sa uspesne zbavila povinnosti platit.
Zamysli se nad tímto: Kdyby to bylo tak jednoduché jak si myslíš, tak by to sem Čína hrnula ve velkým i za cenu mizerné životnosti.
Opakuji, že by svítily pouze při dálkových světlech. Je slušnost je při protijedoucích autech vypnout tak jako tak.
Teď k tý technický proveditelnosti, bude 1000 diod stačit?
Honza_dy píše:....I kdyby se ti povedlo dostat do světla 500 diod tak se ti za provozu velmi rychle upečou! Ledka není tak studený zdroj světla jak si mnozí myslí. O správném tvaru světelného kuželu a jiných parametrech se ani bavit nebudeme....
240 UV diod se stejným příkonem na bastldesce, nalepených těsně u sebe mi úspěšně slouží na vyvolávání DPS, sice je deska pak rozpálená jak prase, ale pořád ne tak, aby se o ni člověk vysloveně spálil, diody taky drží.
1000LEDek těsně u sebe by zabralo plochu cca 16x16 cm, což už nějaký teplo vyzáří.
Sloučil jsem po sobě jdoucí příspěvky do jediného a pokrátil citaci.
Hill
A kutilmile - nelituju tě
Co sa tyka pouzitia len v dialkovych svetlach, v pripade nehody policajta,znalca a poistovnu nezaujima, ze v case nehody si svietil obycajnou H4 ziarovkou. Proste na vozidle si mal namontovanu suciastku ktora nebola homologovana a tym padom si pouzival vozidlo nesposobile cestnej premavky. Taketo okolnosti mozu sposobit, ze aj v pripade, ze nie si na vine tak budes vinikom automaticky TY a tazko sa z toho vyboxujes.
A kutilmile - nelituju tě
- tomasjedno
kybler píše:Je tu někdo schopnej mi odpovědět, jestli dá 1000 20kandelovejch leddiod víc světla, než 2ks H4 na dálkovejch světlech?
Jo. Nedá, ani náhodou.
Homologační předpis na dálková světla (EHK/OSN č. 1) jsem sice nevybrowsil, ale např. Předpis Evropské hospodářské komise Organizace spojených národů (EHK OSN) č. 7 zmiňuje na dvou místech
"dálkové světlo s maximální svítivostí v rozmezí 86 250 až 111 250 cd" resp.
"dálkové světlo s maximální svítivostí v rozmezí 86 250 až 101 250 cd"
a jeden takový světlomet by znamenal cca 5000 LEDek po 20 cd.
Takže si jich nakup 10 000 a předveď, jak je přiděláš na auto