Mascom MC7124 - roztažený obraz
Moderátor: Moderátoři
- george2004
Mascom MC7124 - roztažený obraz
Předem děkuji
sr71 píše:získal jsem nefunkční TV MC7125M2, podle schématu odpovídá chassisu PT92, nenabíhá zdroj a jsou tam vyhřáté odpory RD06 a RD17 u VN trafa, setkal se s tím někdo?
Takže najdi schéma a porovnej
A zatím to moc netrap! Zvětšený obraz může být také důsledkem příliš velkého napětí +B a tím pádem by bylo ohroženo hodně součástek (vč. VN-tr., vertikálu, ...... )
A do S.M. polezeš, až vyloučíš všechny možné hw závady - to není všelék na odstranění poruchy
EDIT: A to označení šáska v telce určitě je, špatně hledáš. Co takhle samolepka s čár. kódem - v jejím horním řádku by mohlo být i to č. šasi
Příp. potisk na zdroj. trafu, Vn-trafu, apod.
EDIT: obraz je i mírně, ale znatelně prohnutý ke středu... něco teď čtu o TDA8145, tak to prověřím...
george2004 píše:... Byl vadný kondenzátor pred VN trafem. Ten jsem vyměnil a TV jde....ale obraz je moc roztáhnutý horizontálně. Ve schématu jsem na to trimr nenašel, jen na vertikál...
Můžeš napsat v jakém schématu? - vždyť ani nevíš přesné šásko a ani nejsi schopen ho jednoznačně identifikovat
george2004 píše:Tak chassis bude asi SM2minule jsem to přehlídl
Schéma vypadá podobně... Já hlavně ani nevím jestli ten obraz byl už roztažený dřív nebo ne... B+ podle schématu má být 145V a je 139,5V, tak tím to asi nebude... :/
EDIT: obraz je i mírně, ale znatelně prohnutý ke středu... něco teď čtu o TDA8145, tak to prověřím...
Totiž v tom vlákně, na které jsem ti dal odkaz, se několikrát píše o šasi PT92 - a ty tam máš asi SM2
Takže, pokud chceš tu telku vlastními silami opravit, tak bys měl být schopen především jednoznačně určit typ šasi
Teprve potom se můžeme bavit o (ne)správné velikosti nap. +B
- george2004