Myčka AEG a chybova hlaška -10

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
1meloun

Myčka AEG a chybova hlaška -10

#1 Příspěvek od 1meloun »

Cca 8 let stará myčka AEG ( nepochopil jsem na ní, co je její název) s elektronickým ovládáním (nemá mechanický otočný programátor), se chvili po zapnutí nepravidelně zastaví a na displeji zobrazí -10. Když zastavím přívod vody, skočí do -10 vždy. Ví někdo, co může být důvodem zastavení myčky s hláškou -10?
Děkuji za odpověď.
mirosne

#2 Příspěvek od mirosne »

Najprv napíš presný typ umývačky.Vysvetli pojem-Myčka sa nepravidelne zastaví.Tvoj popis znie asi takto:Mám auto a nejdú na ňom svetlá,neviete kde môže byť chyba?

P.S. Error 10 by mala byť porucha zmäkčovadla.(nedostatok soli)
No keď napíšeš presný typ,poviem Ti na 100%,čo znamená ERROR 10
Pozdravujem Vás, Miro.
1meloun

#3 Příspěvek od 1meloun »

Chápu, ale není snadné napsat typ myčky. Jak píšu na začátku, kromě AEG na ní není nic, co by mohl být název. Zboku dvířek je štítek s PNC91123255100.
Porucha změkčovadla? Podle čeho to ta myčka vyhodnotí? Jaké čidla, či snímače v myčce typicky jsou? A kde?
Našel jsem tyto:
1. V nádobce pro sůl je hladinoměr,
2. za filtrem na dně mycího prostoru je optické čidlo (asi vyhodnocuje znečištění vody?) a
3. na průtokovém ohřívači teploměr
a dost, žádné další ???
No dobře, ještě jeden plovák pod myčkou, hlídá únik vody, ten na funkci mytí nemá vliv.
A ještě jedna otázka: Vedle nádoby pro sůl je jakýsi filtr z nějakáho krystalického materiálu. Jak funfuje? Co dělá? Proč to dělá?
Děkuji za odpovědi. Budu vděčný za informace a rady.
kevin_mitnick

#4 Příspěvek od kevin_mitnick »

ten krystalicky filtr je iontomenic, ktery zmekcuje vodu. Prave pro regeneraci tohoto iontomenice je v mycce sul.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“