Antenny zosilnovač a rozvod

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Hurvo

Antenny zosilnovač a rozvod

#1 Příspěvek od Hurvo »

Zdravim. Vie mi niekto poradiť ako vyrobiť anténne zosilnocače na 45 a 52 kanál? Alebo nenájde sa neaká schéma zosilnovača a ako má byť správne zapojený anténny rozvod v rodinnom dome na 3 TV, tak aby nedochádzalo k zoslabeniu signálu?Chcem kúpiť smerovú antenu? Ako viem kolko prvkovú? Nevim či tam majú byť iba rozbočovače a ako to má byť pozapájané aby nedochádzalo k výraznému zohoršovaniu kvality obrazu. :?: A ešte otázka: na uploade je súbor s názvom Dekoder MMDS. Vie niekto o tom niečo bližšie? Je tam odkaz na stránku písanú v azbuke. Skúšal to niekto. Uvítam každú radu. Naučím sa, polepším sa :roll: Díki
mi-ro

#2 Příspěvek od mi-ro »

Promiň, nechci se tě nějak dotknout ale problém je tak složitý že jediná odpověď zní: pozvi si odborníka s měřící TV signálů a on ti změří jaký máš signál a potom ti doporučí typ antény, typ předzesilovače, typ výkonového zesilovače a navrhne rozvod buď "do hvězdy" nebo "sériový", nastaví zesílení na výkonovém zesilovači. Teprve pak ti to bude chodit. A neříkej že soused má anténu z Polska za 300 i se zesilovačem a chodí mu na to i satelit.
..to bude jen ňákej odpůrek
jopein

#3 Příspěvek od jopein »

Trochu si o tom něco přečti na netu , třeba tady
http://www.crk.cz/CZ/TECHTVIC.HTM
http://www.volny.cz/antenysatelity/mstazapo.html
RadekB

#4 Příspěvek od RadekB »

Zesilovac nevyrobis, pokud nemas merici chniku za par desitek tisic. Kanalovy predzesilovac stoji kolem 300Kc, takze neni problem koupit. K tomu selektivni slucovac, taky na vyrobu zadna prdel, slouceni hybridem vetsinou uplne zazdi predzesilovac.
Antenu pouzijes podle sily signalu, opet bez mereni jen odhad. Jinak urcite neudelas chybu s antenou kanalovou, napr. dvacetiprvkova TVA2052 je pro kanaly 46-52, Pak by jsi mel pouzit jeste TVA2045, coz je pro kanaly 39-45. Pokud je na 45k signal slaby, pouzij supercolor, ma nejvetsi zisk prave kolem kanalu 40-45, ale zase na kanal 50 a vys se vubec nehodi. Pokud je signal z jednoho smeru, pouzij jen 2052 a pasmovy predzesilovac, bude to delat min problemu nez dve smerovky z jednoho smeru.
Pokud je signal z anteny silny, nepouzivej predzesilovac,ale tzv. domovni zesilovac, pro tri TV by mel stacit 20dB uplne v pohode, rozboceni na 3 TV by nemelo dat vetsi ztraty nez 12dB a to pocitam i svod a konc. TV zasuvku, Pokud budes mit jedno vedeni a dve prubezne zasuvky, udou ztraty kolem 15dB, takze porad v pohode.
Jestli te zajima jeste neco, dej vedet, napisu.
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“