my si asi nerozumíme ... přeci když mají označený vývody 1A, 2A, 1B, 2B, 1C,2C tak když připojím pípák na 1A a druhý konec na 2A, 1B, 2B, 1C,2C tak nemuže pípat vždypajosek2 píše:Vždy jsou dvě cívky do série a na konci spojené do jednoho uzlu uvnitř motoru. Už si ovšem nevzpomenu jak jse to přesně zapojuje.
elektromotor
Moderátor: Moderátoři
nj ale to je dovný jak to mám teď připojit ?? když si nenajdu jednotlivý vynutí ??? jde o to že se to musí zapojit do vačkovýho přepínače kterej u toho byl a teď netušim co kam patřívybihal píše:Jestliže je to dvourychlostní motor, jak říkáš, tak pípákem nic nezjistíš.
A podívej se jak je to zapojené na obr. co jsem poslal.
(To s těma šesti svorkama jsem trochu zdr..)
mno dneska sme nad tim dumali s kamarádem elektrikářem celej denvybihal píše:V jedné, nebo druhé poloze přepínače budou tři svorky spojeny (bude jich spojeno ve skutečnosti šest, ale tři z nich jsou přívod a ty budou v druhé poloze propojeny na další svorky. A trochu přemýšlej.
Nemám zájem o korekci pravopisu.
- Artaban001
elektromotor
elektromotor
Re: elektromotor
Pokud bych to připojovat do vypínače tak. Zjsitím si na kterých kontaktech se mi po zapnutí objeví napětí tedy L1-L3 a po přepnutí na jiné otáčky se to zkratne na ty připojím konce A1, B1, C1.
A pak pokud na zbylé tři připojím konce vinutí. Pokud je jich tam více ještě bych si ověřil zda jsou opravdu rozpojeny v jedné poloze a spojeny ve druhé aniž by se spínaly s čímkoli jiným. Prostě pár minut s multimetrem.