AC adapter IBM sa vypina

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
derick

AC adapter IBM sa vypina

#1 Příspěvek od derick »

Zdravim
ide o adapter k IBM T40.Mam dva rovnake kusy s rovnakou zavadou.Napatie naprazdno 16,5V.Po pripojeni k ntb po chvili
zacne preskakovat kontolka nabijania (nabija/nenabija) a potom ho odopne.Napatie pod zatazou som zatial nezmeral.
Po rozobrati opticky vsetko OK.ESR merac este stale nemam hotovy.Moze vadny hlavny elyt,pripadne vyschol nejaky v riadiacej casti?Pripadne sa nieco prehrieva?Nejde o nejaku typicku zavadu?
Su to originalne adaptery s masivnym tienenim a kvalitnymi elytmi Rubycon.
omegatv

#2 Příspěvek od omegatv »

Pravdepodobne mas uvolnene kontakty v notbuku na zasuvke.Ja som to mal tiez, zdroj je dobry.Baterka bola vybita a isel iba na zdroj,a ket to nemalo kontakt tak sa notas vipinal.
...Laco...
derick

#3 Příspěvek od derick »

Kontakty som vicistil a dopruzil,iny zdroj (cinska nahrada) ide OK.Ale je mozne ze konektor je trochu vacsi a ma lepsi kontakt.Preverim na inom ntb.
Naposledy upravil(a) derick dne 24 říj 2010, 08:48, celkem upraveno 1 x.
tornado6

#4 Příspěvek od tornado6 »

Nemože to robiť nejaká vetšia záťaž na strane Notebooku, myslím či tam nie je niečo do skratu v nabíjacej časti, a sťahuje to napetie zdroja, ale na dialku ťažko povedať. :roll:
PS: Nemám schemu noťasa ale nieje ešte niečo medzi adapterom a baterkou? možno zvod na nejakom filtračnom elite, alebo stabilizátore, treba skusiť pomerať pod záťažou. :wink:
derick

#5 Příspěvek od derick »

Prehodil som ich na iny T40 a zda sa ze je to OK.Mam este zopar dosiek s tymi zltymi napajacimi konektorami,asi ho bude teba vymenit,pripadne moze byt problem v samotnom
notebooku?Myslim ze cip ADP je zodpovendy za nabijanie.
tornado6

#6 Příspěvek od tornado6 »

Ak si skusil pripojiť k NTB iný adapter a sním to nabíja v pohode tak chyba bude v tom adaptery nie?
derick

#7 Příspěvek od derick »

Takze dalsie poznatky:
jeden so zdrojov este stiha normalnu prevadzku pri nabitej baterii,pokial sa zmeni rezim na nabijanie zdroj sa vypne 0v.
Skusane na dvoch notebookoch,tj chyba bude v zdroji.Takze som opat na zaciatku.Po dlhsom stati sa na zdroji objavi napatie,pri zatazi to spadne.
tornado6

#8 Příspěvek od tornado6 »

Ak nie je zdroj riadený notebookom a to asi nie je tak máš niečo medzi adapterom a baterkou v nabíjacej vetve v čudu pomeraj či tam nemáš skrat. :wink:
PS: aký je to notebook?
derick

#9 Příspěvek od derick »

Je to klasicky kolik + a -.Skusane nezavisle na dvoch ntb IBM T40.Dobry adapter ide na oboch ntb bez problemov.Ale u tych dvoch "vadnych" zdrojov je spociatku napatie ako ma byt,po pripojeni zvysenej zataze to spadne v zdroji na 0.
Naposledy upravil(a) derick dne 24 říj 2010, 14:51, celkem upraveno 1 x.
tornado6

#10 Příspěvek od tornado6 »

ale ja sa nepýtam na druh konektoru to je nepodstatné ale elektronika v noťasi medzi tým konektorom a baterkou a hlavne čo je to za noťas?
:roll:
derick

#11 Příspěvek od derick »

tornado6 píše:ale ja sa nepýtam na druh konektoru to je nepodstatné ale elektronika v noťasi medzi tým konektorom a baterkou a hlavne čo je to za noťas?
:roll:

Uz dvakrat som uviedol ze IBM T40.S urcitostou sa da vylucit chyba v ntb,kedze na dobrom zdroji idu oba ntb ok a na zlom sa na obidvoch prerusi nabijanie a spadne napatie na zdroji.
rezis

#12 Příspěvek od rezis »

tornado6: nabíjecí elektroniku v adaptéru už jsem neviděl ani nepamatuji...
Internet - metla lidstva
Duvsan

#13 Příspěvek od Duvsan »

Pochopil som, že napätie spadne pod záťažou. Čo tak začať elektrolytickými kondenzátormi, hlavne, ak to už má niečo odjazdené? Ja viem, otvoriť ten zdroj nič moc, nuž ale...
derick

#14 Příspěvek od derick »

Tiez myslim ze to moze byt nejaky kond.Kedze mam dva taketo zdroje z uplne roznych destinacii SK/DE z rovnakymi symptomami,tak predpokladam nejaku typicku zavadu.Nic som nevygoolil a ESR merac bude az o tyzden.
Atlan

#15 Příspěvek od Atlan »

rezis píše:tornado6: nabíjecí elektroniku v adaptéru už jsem neviděl ani nepamatuji...

no HP pouziva komunikaciu medzi adapterom a bateriou .. a na zaklade toho voli nabijaci prud. a bez tejto komunikacie sice notas ide ale nenabija bateriu..... zapojenie je 3vodicove
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“