Propojení reprobeden

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Karel-karel

Propojení reprobeden

#1 Příspěvek od Karel-karel »

Dobrý den, mám 2 pasivní reprobedny a k tomu zesilovač 2x100 watt a potřebuji to propojit s aktivním subwooferem 150 watt ale je problém že ze zesilovače nevede žádný linkový vstup. tak se chci zeptat jak na to napadli mě tyto možnosti.
1)na vstupu udělat kabel s odbočkou do subwooferu
2) na výstupu na reprobedny udělat odbočku a pomocí odporů snížit napětí na linkovou úroveň takto je to myslím řešeno u zesilovače tesla disko který jsem měl kdysi.
3)použít výhybku což je dost drahé řešení.
Cust

#2 Příspěvek od Cust »

Na vstupu zesilovače udělej odbočku, signály ořež o výšky a středy. Získané signály sečti a pošli do SW.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od ZdenekHQ »

Třeba Onkyo má na výstupu pro hlavní repro jen odporovou matici + dělič bez filtru, jako dolní propust funguje samotná konstrukce subwooferu .
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
EKKAR

#4 Příspěvek od EKKAR »

Cust píše:Na vstupu zesilovače udělej odbočku, signály ořež o výšky a středy. Získané signály sečti a pošli do SW.

Nejdřív sečti přes dva odpory (stačí 10kΩ) a sloučený monosignál teprve seřízni dolní propustí - na tu stačí jeden-dva operáky. Dělicí frekvence i klidně nižší než 200Hz. Protože tím oříznutím zlikviduješ i většinu šumu, můžeš klidně signál brát z reprovýstupů - dej tam děliče, vypočtené tak, aby při maximálním výkonu zesu bylo na vstupu do wooferu maximální napětí 1V jako je na lince. U subwooferu není až tak nejdůležitější kvalita signálu ve výškách - zato jeho umístění v místnosti je občas docela oříšek - aby to hrálo a ne jen slepě dunělo...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Poradna“