Sháním technickou informaci k Oravanu, zdroj Ipsalo

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
vombat
Kontaktovat uživatele:

Sháním technickou informaci k Oravanu, zdroj Ipsalo

#1 Příspěvek od vombat »

Sháním Technickou informaci, kde jsou popsány závady zdroje Ipsalo u Oravanu. Nějak se mi nedaří ho rozběhat. Dík.
vrky

#2 Příspěvek od vrky »

Něco jsem našel.
Přílohy
Charakteristicke zavady napajeciho zdroje a obvodu horizontalniho rozkladu televizoru rady Color ORAVAN.rar
Snad ti to pomůže
(4.88 KiB) Staženo 93 x
BOBOBO

#3 Příspěvek od BOBOBO »

První čtyři věci , elyt , pomzdroj ,kontakty u VNtrafa a násobič . Ostatní o hodně méně pravděpodobné . Měl jsem jich jeden čas asi 10 ze SD najednou , u všech jsem měnil elyty .
Ivan_Ryger
Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"

#4 Příspěvek od Ivan_Ryger »

este cosi, byva tam zly jeden zvitkovy kondenzator, okolo H rozkladu, tusim nejakych 470n/100V na napatie si presne nepamatam. No vtedy cykluje zdroj, akoby mal skrat, no skrat nema. Ten kondik je niekde v okoli vychylovacich cievok H, okolo transduktora.
vombat
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od vombat »

Vyzkoušel jsem vše, co je doporučováno a nic. Zkusím ho ještě napojit na regulovaný zdroj, jestli se něco projeví. Dík za rady.
Ivan_Ryger
Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"

#6 Příspěvek od Ivan_Ryger »

Merat, merat merat.
Pokial zdroj cykluje, tak treba premerat na sekundarnej strane trafa ohmmetrom, ci tam nie je skrat.
Pokial cykluje takym rychlym rytmom a potichu, byva vadna jedna diodka KY133, ktorou sa privadzaju z pomocneho napajacieho trafka impulzy do modulu R.
Odfotte priebehy, co ste namerali na impulzovych trafach budiacich tyristory a taktiez, co ide na kombi-trafo.
POZOR, treba pouzit oddelovacie trafo.
jef111
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od jef111 »

Tyhle ipsalo jsou potvory potvorské :twisted: Pár se mi jich nikdy nepodařilo opravit. Navzdory tomu, byla to úplně první TV co jsem opravil, asi ve 14 letech :lol:
Je velmi vhodné mít náhradní modul R, jinak je to o nervy. Měl jsem už i vadné vazební trafko 8O
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
mkat

#8 Příspěvek od mkat »

Skus este pozriet AR tusim modre B 4,5,6 rok 87.Su tam popisane opravy a nastavenia modulov tycto televizorov.
Ved tam nemôže byť veľká chyba,včera to ešte perfektne fungovalo!!
jef111
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od jef111 »

Jo podle těch článků z AR jsem se učil tohle opravovat, sou dobrý :)
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“