Výběr rychlovarné konvice
Moderátor: Moderátoři
Výběr rychlovarné konvice
moje požadavky jsou následující:
- objem 1,5l a více
- nerez nádoba
- schopnost snášet obsluhu jedinci s IQ v rozmezí 15 - 130
Koukal jsem na internetu a našel model ETA Alice, která se nápadně podobá původní 0182. Má pro mě spoustu výhod: ovladač je v podobě kolébky, široká nerezová nádoba bez zúžení, velké víko.
Nemáte někdo zkušenosti s touto konvicí? Z ETY mám v poslední době strach, co jsem od nich koupil to stálo za h..no.
Případně uvítám tipy na jiné přístroje podobných parametrů.
Nač ty dvě cihly? Snad bys nechtěl aby si pod tím udělali ohníček? V tom případě raději i pro ně tu konvici, vyjde levněji než hasiči.
Jen malé shodnocení dalších z testu -
Moulinex - dobrá, jen někdy trochu tečou okolo těsnění, jinak parspínače a kontaktní jednotka donedávna velmi dobré(zn. Otter), od určitého data tam montují nějaké "nové" (levnější) a s výdrží to jde do háje
Severin - klasika se spirálou, vypdala dobř, na nějaké zkoušení nebyl čas
Electrolux - bývají problémy s víky a sem tam nějaké menší drobnosti, když už nefunguje, tak je většinou špatné těleso
Eta - tu z testu neznám, tu z odkazu znám - většinou "nic moc" (včechno čína), montují tam levné parospínače a termostaty a pak konvice nepřežijí často ani rok (žádné ND)
Rowenta - není toho moc co vytknout, normální konvice (termostat bývá OK, odcházejí maximálně tělesa)
Tefal - bývá problém s vypínačem (v ručce je docela složitý mechanismus, který jedním knoflíkem ovládá otevírání víka a zapínání konvice) a s kontaktní jednotkou v podstavci (dostane se do ní voda a přestanou pružit kontakty)
Rohnson a Concept - jen jsem je proletěl, moc si nepamatuju (jen to, že v Rohnsonu byl nějaký exotický parospínač - a celé to vypadalo docela levně)
Krups - ta z testu není něco extra - kabel jsem nekontroloval, ale většinou problémy s víkam (je vyndávací) nebo s termostatem (je přibodovaný a blbě se mění)
K těm revizím - je dobré před revizí konvici aspoň projít, očistit kontakty (kontakt PE bývá většinou venku a je dobře dostupný), u konvic s plastovým tělem pořádně odvápnit (přechodový odpor vzniká často jen mezi hrotem měřáku a tělesem), možná skusit trochu pohýbat fastony (jen v podstavci, v konvici je kontakt přímo na kov) a konvice často projde revizí s dost velkou rezervou
Stejně ji tipuji ještě tak na půl roku a koupím novou do rezervy. Jakmile se na konvici něco začne kazit, tak nemá smysl to opravovat, ale spíše vyhodit.