Magnetoterapie

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Buki89

Magnetoterapie

#1 Příspěvek od Buki89 »

Dostal sem za ukol sestavit tento "pristroj"

Kód: Vybrat vše

http://www.tuningpc.cz/Magnetoterapie/?idfi=2&IDclanku=36

po osazeni bez te civky LEDka blikala, ale pri snaze pripojit civku s jadrem LEDka zhasla, mozna sem neco zkratoval tak sem to cele odelal znova s novymi soucastkami, ale LEDka proste neblika. Mam pocit , ze to nejak souvisi s C1 a C2, protoze podle obr maji byt pripojeny na stejny uzel s opacnym polem a pri zkratovani c1 zacne LEDka svitit ,ale tim se rusi "lavinovy efekt tranzistoru T1" a tim ledka nemuze blikat.
Jestli ma nekdo napad v cem spociva chyba byl bych rad za kazdou radu.

Kód: Vybrat vše

http://img8.imageshack.us/img8/7981/84049504.jpg
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Habesan »

Myslím, že nejsi na Dobré Vlně.

Kdo by to řekl? Pár odpůrků, cívka a nějaký tranzistor a přitom taková hrůza!
jankop
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jankop »

Plošný spoj je nakreslen, jako by tranzistory byly zapojeny stejně. V reálu je ale jeden zapojen inverzně. Máš to správně?
Bernard

#4 Příspěvek od Bernard »

Jak tam píšou, impulz trvá 1 ms a frekvence je 5 Hz, to je šířková modulace té LEDky 1:200. Nedivil bych se, že viditelně nesvítí. Nejlepší by bylo odnést to k osciloskopu.
Zirafka

#5 Příspěvek od Zirafka »

Je to lavinový generátor se zesilovačem. U těch pozor na napájecí napětí, při méně než asi 12V nechtějí vůbec fungovat, lepší je ještě pár voltů přidat.

No a také ne každý tranzistor je ochoten v tomto zapojení fungovat, takže to může být také onen problém.

Jestliže ale LED bez připojené cívky bliká a s připojenou ne, tak je chyba v té cívce. Asi má příliš malý odpor na to, aby nějaké napětí zbylo i pro tu LED.
jandu

#6 Příspěvek od jandu »

Správne, a aj ten prvý tranzistor je zapojený správne. Je treba laborovať s cievkou. Autor magnetoterapie zverejnil v AR niekoľko obmien toho zapojenia. Jedno som skúsil a pri pripojení cievky podľa popisu /autor použil v danom zpojení odmagnetovaciu cievku z monitora/ "odpochodoval" T2. Jednoducho nezvládal prúdové zaťaženie od cievky. Zapojenie nakoniec skončilo v "prepadlisku".
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
pemasoft

#7 Příspěvek od pemasoft »

Zapojení chodí. Jako T1 mám BC 238 B vybral jsem ho z 5 ks - ten který kmital nejlíp. T2 jsem osadil BC 211 s chladičem. Cívku mám na kostřičce z relátka asi 500 závitů 0,1Cu má 28 ohmu. Zapojení pracuje od 12V tu správnou frekvenci ale má na 18V. LED bliká i při připojené cívce. Odpor u LED jsem zvednul na 1K.
Bernard

#8 Příspěvek od Bernard »

No tak sláva! Hlavně abys to nikdy nemusel používat. :wink:
termit256

#9 Příspěvek od termit256 »

No, rekl bych ze na ucinnost tohoto pristroje to nebude mit zadny vliv. Teda pokud nema byt jedina funkce prave blikani tou ledkou :-)
EKKAR

#10 Příspěvek od EKKAR »

Pokud to dokáže vybudit pulzní pole, tak to bude fungovat. Ověřeno na vlastním těle, s mikrominiaturními rozdíly můžu potvrdit závěry autora původní konstrukce.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Duvsan

#11 Příspěvek od Duvsan »

Odmagnetovacia cievka z monitora sa mi zdá trochu široký pojem. Niekoľko sa mi ich váľa z TV. Mám sa držať tých 10Ω? Ten ferit nie je potrebný
A ešte jedna vec; namiesto toho prvého tranzistora by nebola lepšia lavínová dióda?
EKKAR

#12 Příspěvek od EKKAR »

Duvsan - prosím Tě, nejdřív si zopákni princip funkce. Tady jde o krátké jehlové impulsy s dobou trvání v řádu desetiny sekundy a s opakovacím kmitočtem v řádu jednotek Hz - ne UHF oscilátor... Ona není lavina jako lavina...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Duvsan

#13 Příspěvek od Duvsan »

:oops:
FERYACT

#14 Příspěvek od FERYACT »

Na jakém principu ta magnetoterapie vlastně funguje.Četl jsem
v dokumentaci u tzv.distančního přístroje VAS-07 je důležitý
proud který se v těle indukuje.U VASU je 10* menší Teslace
ale vzbuzuje 100* větší proudy než klasická magnetoterapie.
Co se v těle vystavenému pulzačnímu poli děje?
EKKAR

#15 Příspěvek od EKKAR »

Indukuje se proud ve všem vodivým v těle - MALEJ proud. A protože tkáně se liší vodivostí, liší se i ty naindukované proudy. Články o téhle metodě vyšly myslím 3x v Amáru, vždycky jsou to popsané praktické zkušenosti a není to sáhodlouze teoreticky zdůvodňováno, myslím že přesné zdůvodnění by poskytla medicínská literatura.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“