Ahojte. Dal som sa na opravu tejto mašinky. Pri zapnutí nepočuť cvaknúť clonu a záznam je samozrejme tma. Po rozobratí som dospel až k servo motorčeku ovládajúcemu clonu. Meraním sa zdá byť OK, chcel by som ho skúsiť z externého zdroja, neviem však aké tam môžem priviesť napätie ? Prípadne mi poradte čím by to mohlo byť ešte spôsobené. Konektor som vyčistil. Samotný mechanizmus clony chodí ľahko.
Premazal som mechanizmus clony silikónovým olejom, poskladal kameru a fachčí. Pravdepodobne to bolo iba zaseknuté. Bude ju treba poriadne poskúšať, ale už teraz ma teší, že to šlape. Ahojte
Tak to som zvedavý, ako sa to bude správať, lebo som tam strekol trochu toho oleja v spreji. Pokiaľ viem tak práve silikónový olej by mohol zaezpečiť dokonalý chod a pritom nemení viskozitu.
Chlapi na kamere sa mi prejavila ďalšia závada. Keď sníma obraz v miesnosti je to OK, ale vonku za denného svetla je obraz biely ako mlieko res. nič nie je vidno. Mám hladať súvislosť s tou zaseknutou clonou, alebo niečo s rozobratím a následným zložením kamery?
Tak som sa dopracoval k informácii, že tá clona sa dá opraviť, ale ako už mi povedať nechceli. Repas nacenený na cca 30,- e. Ešte sa chcem opýtať, ako zladiť servomotorčeky (ostriace) po rozobratí, bez použitia špeciálneho prípravku ?