Kupa Skoda Felicia combi.

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
EKKAR

#61 Příspěvek od EKKAR »

Spolehlivost i životnost odpovídá dnešním požadavkům - 5 let lízačka, pak prodat a novej majiteli, poser se. Dělá to tak dneska kazdej výrobce.
U tý kombinace kompresor & turbo šlo spíš o průběh krouťáku, turbo zabírá i s natáčivýma lopatama až někde na 2000-2500 otáčkách, kdežto s kompresorem má motor výkon už na 1200-1300.
A k těm rychlostem - fábule váží 1100 kilo, s řidičem a v provozu běžně 1200 i ještě něco navrch. A ne nadarmo se jí říká "vydlabanej ingot" - má takovou spoustu výztuh, že i když se vyválí, pasažéři i s ohledem na to, že dneska snad už každá má minimálně 4 pytle + všecky místa mají 3bodový pásy mají vysokou šanci přežít. Ono se to nezdá, ale ať si na ni nadává kdo a jak chce, je BEZPEČNÁ.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
tomasjedno

#62 Příspěvek od tomasjedno »

EKKAR píše:A k těm rychlostem - fábule váží 1100 kilo, s řidičem a v provozu běžně 1200 i ještě něco navrch.

Tou půldruha tunou jsem myslel prázdné auto, ne naložené pytli cementu :D
EKKAR

#63 Příspěvek od EKKAR »

Jenže půldruha tuny, pokud to není správně rozloženo a vyztuženo, je docela na 2 věci v případě nějakýho nárazu - a fábule má tu hmotu dost dobře umístěnou na to, aby se deformovala jen tam, kde to ničemu nehrozí a kde to naopak bude chránit...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
tomasjedno

#64 Příspěvek od tomasjedno »

O tom žádná. Taky jsem nepsal, že půldruha tuny je podmínka dostačující.
Spíš jsem tím chtěl vyjádřit, že se dvoustovky nebojím v autě, které je stavěné na 250, zatímco v autě stavěném na 150 bych se toho bál. Ono je to taky o stabilitě, brzdách, gumách, podvozku atd. atd. a jde o to, aby ani k tomu crash testu pokud možno nedošlo.
EKKAR

#65 Příspěvek od EKKAR »

Jestli se zase chceš dohadovat, jako v dredu o hulení - tak jseš na špatný adrese. Fábule má návrhovku minimálně 240 a podle motorizace dostává i odpovídající podvozek - brzdy, kola, gumy, pružení & tlumení, jsou různý kategorie náprav... Proto taky Škoda Auto nedovoluje měnit motorizace (přestavby, třeba z 1,2HTP na 1,4MPi nebo 1,6MPi), protože taková přestavba obzvlášť na nějakou hodně dravou verzi by se při pokusu o šetření na podvozku nemusela vyplatit. A pak je to taky o tom, kdo sedí ta volantem - pokud tam sedí hovado, je mu i závodní klec a 10 pytlů dokola k hovnu...
tomasjedno

#66 Příspěvek od tomasjedno »

EKKAR píše:Jestli se zase chceš dohadovat, jako v dredu o hulení - tak jseš na špatný adrese.

Nerozumím. To jako je povinné mít stejný názor?

Možná mám o Fabii zkreslené představy, v silnějším modelu jsem neseděl a dodávané podvozkové varianty jsem nezkoumal.
EKKAR

#67 Příspěvek od EKKAR »

Nj, už to tak bude, že i "vydlabanej ingot" se vyrábí a prodává nejen s "Hádkou Trojice Pístů" pod kapotou, ale i s čímsi onačejším - bohužel za to v Bolce (navedení z Vlkohradu) chtějí tak nehorázný prachy, že si to u nás skoro nikdo nemůže dovolit a na silnicích furt potkáváme nejčastěji ty "socka edišn" provedení...
rnbw

#68 Příspěvek od rnbw »

Kto si bude kupovat nejaku lepsie vybavenu Fobiu? To auto je tragicke a predrazene, takze to nema zmysel.
tomasjedno

#69 Příspěvek od tomasjedno »

EKKAR píše:Nj, už to tak bude, že i "vydlabanej ingot" se vyrábí a prodává nejen s "Hádkou Trojice Pístů" pod kapotou, ale i s čímsi onačejším...

Kouzelná zkratka, to HTP :D

http://www.youtube.com/watch?v=p7srgNkdcEo
keemo

#70 Příspěvek od keemo »

Hov_no To Pojede
MedziPlyn Ideš :D
EKKAR

#71 Příspěvek od EKKAR »

O tom, pro koho jsou určené fábule RS a podobné verze včetně "stokoňových" motorů, nechci diskutovat - ale jsou a koupit jdou.
Jinak pro zkratku "HTP" už jsem sesbíral 5 různých výkladů:
1) originální "stanovisko výrobce: High Torque Power = vysoký krouticí moment ( :lol: :lol: :lol: - NO CEMMENT!!!)
a dále lidová tvořivost Čechů (a Slováků): je to
2)Horko Těžko Poskládaná
3)Hádka Trojice Pístů,
4)Hovno To Pojede,
5)Honem To Prodej
....
tomasjedno

#72 Příspěvek od tomasjedno »

Tak já ti nějaké přidám do sbírky:
Hrabe To Pomalu
Hodně Tlač na Plyn

ale hádka tří pístů je nejlepší :D
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od ZdenekHQ »

K té 1.8T - mě totiž zarazilo, že mě kámoš říkal, že to auto jakoby táhne víc od vyšší rychlosti, nikoliv otáček motoru a tvrdil cosi druhé o klapce v karburátoru, což mě zase připadalo nesmyslný, když to snad má GDI.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
rnbw

#74 Příspěvek od rnbw »

Tak nech ti ten karburator ukaze :D
tomasjedno

#75 Příspěvek od tomasjedno »

Pokud vím, boleslavská Škodivka montovala poslední karburátory do starších mutací Favorita.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“