dvd přehrávač magnavox

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
555

dvd přehrávač magnavox

#1 Příspěvek od 555 »

dostal jsem ho od sousedů s tím že nečte CD ani DVD,otevřel jsem ho vyzkoušel,neroztočil médium ani čočka nesvítila.všiml jsem si že někdo něco dělal páskem od laseru na elektroniku.odpojil jsem ho kontakty toho ,,flexu" očistil a zapojil zpět.těd sice čočka svítí (po vyčištění i médium roztočí) ale nepřečtě ho.na displeji stále nápis LOADING a medium se furt otaci ale neprecte ani cd ani dvd.není vadný laser?

ten flex jsem nevyměnoval.mám dvd díly někde zarabošené a chtěl bych nedjřív vědět jeslti má vůbec cenu to hledat jeslti neni optika v pr...
Philip_Fry

#2 Příspěvek od Philip_Fry »

Laser, motor, flex, zdroj. Cokoli z uvedeného může způsobovat to, co jsi popsal. Flex, zdroj i spindle motor se dá vcelku snadno otestovat - zjistit, zda je OK, u snímače to tak snadné není, proto bych si ho nechal až jako poslední možnost.
555

#3 Příspěvek od 555 »

děkuji moc za odpověd.tak flex vím jak otestovat,na zdroji se měří zvlnění že?a na spindle motoru ase měří odběr ne?aby se poznalo jeslti je dobrej.
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Kabel od optiky sa velmi neda merat. Bud je uz od pohladu vadny (zlomeny), alebo sa otestuje tak, ze sa vymeni za zarucene dobry a sleduje sa zmena spravania.
Motor odpoj, pripoj na externy zdroj 3V a nechaj chvilu tocit - ak potom zacne fungovat normalne, tak je vadny.
555

#5 Příspěvek od 555 »

dobre zkusim teda:-)dekuji moc:-)
555

#6 Příspěvek od 555 »

tak začal jsem nejdřív zkusit vyměnit ten flex k laseru a poveldo se.už normálně načítá a jede.děkuji všem
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “