TV Mitsubishi CT-21AV1EV, nejde zapnout

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Fugas

TV Mitsubishi CT-21AV1EV, nejde zapnout

#1 Příspěvek od Fugas »

Dobrý den
Po připojení do sítě se rozsvítí stand-by a to je vše. Nelze zapnout DO ani na TV.
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od jezevec »

Tak to vypni ze sítě a zavez do servisu. Soudě podle dotazu, nemáš o funkci obvodů v TV ani páru.
Fugas

#3 Příspěvek od Fugas »

Myslel jsem, že se něco naučím. Do servisu můžu vždycky. Děkuji
masar

#4 Příspěvek od masar »

Pokud se chceš učit, samozřejmě můžeš a to i tady na Bastlírně. Čím chceš začít?
Ohmovým zákonem?
Principem tv přenosu?
Jednotlivé obvody v tv?
Uvědom si, že z tvého dotazu víme akorát to, že jsi tv divák, co se mu polámala televize. Nevíme, do jaké míry ovládáš základy elektrotechniky (podle dotazu asi vůbec).
Pokud se cítíš být teoreticky dostatečně "vybaven", odejmi zadní stěnu tv, vezmi si měřící přístroj a začni měřit a s výsledky nás seznam. Pokud ale víš jen to, že "elektrika kope", tak se raději drž rady od jezevce. :wink:
Philip_Fry

#5 Příspěvek od Philip_Fry »

Copak o to, neučit se opravovat TV jako samouk, proč ne...? Ale napsal jsi tak tragicky málo informací, že na alespoň přibližnou diagnostiku závady by nejspíš byla potřeba věštecká koule a já jak naschvál v ní mám zrovna vybité baterie. A myslím, že ostatní "kolegové" zde rovněž. Takže se připojuji k radě od masara, sundat zadní dekl a měřit. Začni zdrojem - snaží se alespoň naskočit? Dává správná napětí na sekundáru? Pak můžeme pokračovat.
Killroy
Moderátor

#6 Příspěvek od Killroy »

Philip_Fry píše:..napsal jsi tak tragicky málo informací, že na alespoň přibližnou diagnostiku závady by nejspíš byla potřeba věštecká koule..

Ano a jeden z důvodů, proč tohle vlákno mělo správně skončit hned v koši, viz pravidla, bod3. Nicméně tazatel už odpověď dostal. A vzhledem k jeho dosavadním aktivitám tady na EB, ji může považovat za zcela vyčerpávající. Prosím, ukončete to. Děkuji všem. Killroy
Hill
Administrátor

#7 Příspěvek od Hill »

Přišel mi vzkaz od Ivana, myslím, že je nejvyšší čas ho sem vložit:
Ahoj Hille, prosím tě: na odkaz na bastlírně "TV Mitsubishi CT-21AV1EV, nejde zapnout", než to ten umělec rozvrtá, pokud to vypnul DO, tak to nezapne jinak.
Mám pocit, že to má tři tlačítka na čelním panelu. Nevím, co má za DO, doufám, že ho nemá přepnuté do módu video.
Jinak mu mohl odejít rezonátor (po pádu), nebo v lepším případě baterky. Zkus mu to naznačit.
To víš je to nostalgie k téhle značce.
Díky Ivan

Já děkuji Ivanovi, myslím, že takto naznačené to bude nejlíp.
Snad ještě není pozdě.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“