Fronius Transpocket 1400

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
rezis

Fronius Transpocket 1400

#1 Příspěvek od rezis »

Nenašel by někdo schéma na tuto svářečku? Stačí mi hodnoty součástek okolo buzeni výkonových fetů. Nebo nějaký link. Děkuji
Internet - metla lidstva
PavelFF

#2 Příspěvek od PavelFF »

Asi si to budeš muset obkreslit a změřit sám.
Pak s tím můžeš seznámit ostatní.
Kdo z nás má takové štěstí, aby se levně dostal k hotové invertorové svářečce?
rezis

#3 Příspěvek od rezis »

PavelFF píše:Asi si to budeš muset obkreslit a změřit sám.
Pak s tím můžeš seznámit ostatní.
Kdo z nás má takové štěstí, aby se levně dostal k hotové invertorové svářečce?

Já se k ní sice dostal levně ale pokud do nečeho vraziš 4 tisice a maš to pořád hromádku šrotu tak o rentabilitě takového kupu přemýšlíš.

Jinak schéma není problém Je tam asi 10 součástek. Dokonce ani v hodnotách není problém až na dvě diody. Nerad bych experimentoval a kupoval vše znovu to už si rovnou mohu koupit nový.
Internet - metla lidstva
PavelFF

#4 Příspěvek od PavelFF »

Kdybys věděl, co je to za diody, tak už to opravíš? Bez schématu!!!
Přece tam můžou být odešlé i řídicí obvody.

Dal jsi 4tisíce za porouchaný stroj nebo za náhradní součástky?
rezis

#5 Příspěvek od rezis »

Za díly. Samotna svářečka mě vyšla na cca 1000. takže celkem 5 a za 6 koupis v obi s dvouletou zarukou. Jinak řídící obvody by měly být Ok. Od výkonové elektroniky jsou oddělěny trafy a ty jsem měřil. Došlo k proražení trazistoru na vstupu a jelikož je to v mustku tak vylítaly všechny i s budičema a odpory a diodama kolem. Schéma mě netlačí potřebuji vědět co jsou ty dvě diody zač. Podle barvy stejné nejsou :cry: Nereš to tím mi nepomůžeš.
Internet - metla lidstva
PavelFF

#6 Příspěvek od PavelFF »

Bohužel ti nepomůžu, ale nechám se poučit.

Překvapila mě výše nákladů na nové součástky. To je suma za 4xMTY30N50E a jednu dvojdiodu BYV255V200?

Nebo co na tom bylo tak strašně drahého?

Mimochodem, kdybys nakreslil to schéma budicího obvodu, třeba by se někdo našel, kdo by ti řekl, co tam ty diody dělají a jaké musí mít parametry. Zas tak moc možností není. Neříkej, že když nezjistíš jejich jméno, tak to zabalíš.
rezis

#7 Příspěvek od rezis »

Byv255V200 1 570,- bez DPH
MTY30N50E 1 415,-bez DPH 1ks
budící tranzistor ZTX 649 stojí 55,- bez DPH 1ks
Na těch pozicích mám somozdřejmě náhrady jinak by to vůbec nemělo smysl. Uvidíme zkusím udělat smutná očka v servise snad když nebudu chtít ani schéma by mi to mohli prozradit. Jak sem dostanu obrázek?
Internet - metla lidstva
PavelFF

#8 Příspěvek od PavelFF »

Obrázky se dají uložit na Internet:

http://www.detektory.wz.cz/forum/viewtopic.php?t=115

Sám jsem to nezkoušel.

Koukám na ty ceny origoš součástek a nemůžu tomu uvěřit! Doteď mi připadalo 200Kč za IGBT hodně.

Za pokus stojí napsat nějaký dojemný dopis přímo do fabriky a třeba se ustrnou. V servisu snad taky, ale v servisech, jak tady psal Zbek, možná ani schéma nemají. Opravují systémem: Nesvítí LED => vyměň základní desku.
rezis

#9 Příspěvek od rezis »

Tak už jsem to nakreslil tak uvidíme :wink: Taky jsem zůstal dost zaskočen :cry:
Internet - metla lidstva
myval

#10 Příspěvek od myval »

Transpocket 1400 mi vrátili z opravny s tím, že by byla nutná výměna desky za cca 9000 Kč, kterou to neuvedli. Svářečka ani nemrkla, zkusil jsem ji rozebrat vypájel a přezkoušel mosfety a usměrň. můstek, vše se zdálo v pořádku, svářečku jsem spustil, kupodivu se rozjela, nesvítí ale zelená LED a na výstupu jsem naměřil 75 V ss. Po zapálení oblouku soft relé odskočí a napětí zmizi, ventilátor se dále točí. Po restartu se vše opakuje, netuší někdo kde hledat chybu :( ?
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“