NVIDIA GeForce 9800GT
Moderátor: Moderátoři
NVIDIA GeForce 9800GT
Mám grafickou kartu NVIDIA GeForce 9800GT. Potřebuji použít její S-Video výstup, který se mi nedaří zapnout. Pokud v konfiguračním prgramu fyzicky připojím TV a ručně nastavím TV výstup, po potvrzení se opět přepíše na automatiké rozpoznání TV. Při testu automatického rozpoznání se na zlomek vteřiny objeví na TV stejný, nebo podobný obraz jako na VGA-monitoru a opět zmizí.
Video vstup na TV má po změření cca 75 Ohm.
Ví někdo, podle čeho graf. karta rozpozná, že na S-video výstupu má něco připojeno? Již mne nenapadá jak ten videosignál trvale zapnout.
Budu vděčen za zdělení vašich zkušeností.
Karel
- Philip_Fry
A kutilmile - nelituju tě
NVIDIA GeForce 9800GT
Termín "TV výstup" jsem použil proto, že jej používají v konfiguračním programu graf. karty. Je to tedy S- video.
Nejvíce se problému přiblížil/a Andrea. Ke graf. kartě byla skutečně dodána krabička (redukce z 9-pinového minidin na 4-pinový a na Y, Pr, Pb/AV). Používal jsem Pb/AV (Modrý CINCH) a chovalo se to podle prvního popisu.
Dnes jsem to znovu zkoušel a video výstup jsem bez problémů nastavil a TV již jde.
Domnívám se, že problém se vyřešil nainstalováním staršího SW ke graf. kartě, přímo z CD, které s ní bylo dodané, ale Windows XP před ním varovaly, že může poškodit ... . Novější SW, který byl autorizován Microsoftem, zřejmě způsoboval výše popsané problémy. Avšak nestačilo jen přeinstalovat, ale bylo nutno i NĚKOLIKRÁT restartovat PC.
Ví někdo co znamenají zkratky Pb/AV a Pr?
Karel
- tomasjedno
- tomasjedno
- tomasjedno
- tomasjedno