Když už by jsi kupoval epoxy , tak dnes 5minutové ve stříkačkách . Nemusíš řešit poměr a je brzy natvrdo . No bu2520 , jestli to nebude tím , že jsi zpracovával maličká množství a to jsi neohřál . Ono to není tak citlivé , jestli dáš 8-10-12 kapek při předepsaných 10ti není až tak rozhodující , jako to , dát epoxydu tepelný impulz pro tvrdnutí . Pokud jsou to volné malé díly , tak je přikládám k zakázané 100W žárovce , která mi svítí na práci . Jinak na spoj funím starým fenem . Je důležité si uvědomit základní dělení lepidel na ta která zmenší svůj objem při vytvrdnutí a na ta , která svůj objem nemění . Porézní materiál neslepíš tak dobře zde typem 1 jako typem 2 . Zkušenosti jsem sbíral ve víceleté modelařině , tam jsem dával některé díly na akumulačky přes noc . Jinak mne taky mrzí , když dostanu něco na slepení a je zablemcané něčím ...
Taktiež sa prihováram za Loctite, aj keď pravdou je, že ja sekundové používam len výnimočne, napríklad na krátkodobé prídržné prípadne špecifické účely, alebo na nedôležité spoje keď sa mi práve nechce miešať dvojzložkové. Na dvojzložkové lepenie sa pri namáhaných spojoch však tiež spolieham až po dlhšom vyzretí.
Ferit väčšieho rozmeru by som lepil dvojzložkovým, menší zrejme podľa uváženia.
Je to osobný pohľad na vec, ak má niekto dobré skúsenosti so sekundovým, je zase o krok vpred. Minimálne časový
BU2520
Moje zkušenost se starým EPOXY1200 -stačí dát o něco méně tužidla a je to lepkavé furt, naopak když to trochu přeženeš s tužidlem, vždycky to ztuhne.
Dvojsložkový Lepox - Rapid, míchal jsem množství odpovídající objemu šroubovacího víčka PET-láhve, dodržený poměr podle předpisu - víčko najednou začalo pálit do prstů a než jsem se stačil leknout, směs začoudila a ztvrdla.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
Do feritu nee. To svinstvo se jmenovalo LEPOX-Metal a byl v tom hliníkový "prach". Dala se s tím zalepit kliková skříň modelářského spalovacího motorku po předchozím "podání si ruky s ojnicí", ale do magnetického obvodu bych to necpal...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Ani z Dubaje, ani z Jemenu nebo Saúdský Arábie. Slovo "prach" píšu v uvozovkách proto, že to bylo drcené cosi s nedefinovatelnou zrnitostí a že to byl hliník soudím podle toho, že to bylo šedivé, plavalo to na vodě, špinilo to prsty a nechytalo se to na magnet. Opravovali jsme s tím spalovací motorky do modelů, ale už jsem to na krámě neviděl ani nepamatuju. Fungovalo to překvapivě dobře, dokonce jsme s tím tmelili nadbytečné přefukovací kanály v karterech, když jsme otáčeli válce a dělali z motorku s bočním výfukem motorek s výfukem dozadu nebo na jinou stranu... Dokonce jsem četl o údajně fantastickém úspěchu tohoto epoxidu při opravě bloku šádyny po roztržení mrazem - ale to byl předlistopadový Svět Motorů a tam se dalo dočíst málem i o dvojhlavé kočce...
Já myslel to začouzení . Nějak jich kolem přibývá . Epoxyd s kovem mám a vypadá to jako opravdové šeleso ... Blíže jsem nezkoumal , s vlastnostmi jsem spokojen .