pajosek2 píše:Crifodo několikrát vyjádřil odpor k investorům do FVE a to bez rozdílu.Mne se to týká,proto jsem reagoval jak jsem reagoval.
Omyl, třikrát omyl. Crifodo nikdy nevyjádřil odpor k investorům do FV.
(Investor = člověk, který vloží SVŮJ kapitál do oboru, v jehož úspěch věří nebo který hodlá DOTOVAT.) Investice do fotovoltaiky v našich geografických poměrech jsou dle mě spíš dotace, ale budiž to samofinancujícím stavitelům ke cti, že šetří fosilní paliva ve jménu osobních obětí a svých úspor.
Stavitelé FV, kteří své podnikatelské záměry pojali jako komplot svůj a korumpovaného státu, nejsou investoři, ale spolupodílníci na tunelu, těm odpor samozřejmě vyjadřuju dál a nejsem sám, viz zmíněná diskuse.
Současné pojetí typického euro-státu nemá nic společného s instrumentem, který slouží mně, občanovi, takže výrok dovolávat se odpovědnosti státu nemá logickou platnost. Takový stát, který ušije boudu na občana ve jménu zdivočelého "investora" s interesovaným státním úředníkem, žádnou odpovědnost nemá. Viz žaloba pana Matějky na stát.
To jsou všechno názory, které neměním a myslím že se dají v diskusích dohledat. Tj. na investory jako takové jsem nikdy neútočil, není důvod a nezajímají mě, protože oni neútočí spolu se svinským státem na moje peníze.
(Velmi soukromě, pajosku: o dost lepší než omlouvat se za invektivy je nepsat invektivy.)