Pípák záběru ryby na dálku
Moderátor: Moderátoři
Pípák záběru ryby na dálku
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Pokud špatně slyší, navrhuji nabitej elyt, zaseknutí pak přijde samo.
Jinak lze použít bezdrátovej zvonek.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Jak by ten zvonek šel použít, jak je to velký, mohl by to nosit při sobě, aby to nepřekáželo? Jak přenést zvukový impuls pípáku na zvonek, aby se zapnul?
Jinak s tím zaseknutím, on chytá jen dravce a tam jde o to, že když to ryba vezme, tak aby mu nevymotal celou šňůru a on u toho nebyl. Takže když to začne vytáčet, tak k tomu pohodlně dojde a zasekne.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
S přijímačem je to horší, ten se standardně dělá na zasunutí do zásuvky (ale i na baterky), ovšem při pohybu a 50m už nemusí v kapse dobře fungovat.
Další možnost je použít PMR s VOXem.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- kevin_mitnick
V praxi to znamená, že pokud má nahozeno a chrápe v boudě, nebo se zdržuje dál než 10-15m od prutů a žvaní, hrubě tím porušuje pravidla rybaření a zraje na ostrý konflikt se členy RS = velká šance jak přijít o celoroční povolenku k rybolovu..
Tím ale neříkám, že dobrý nápad se nemá využít. Ale je to každého věc a riziko přinášející toto počínání si musí poté nést jen on sám..
A nutno podotknout, že tihle chrápalové jsou mnohdy i lidé, kteří navíc NEZNAJÍ nebo NEPOUŽÍVAJÍ brzdy na navijáku, chytají tzv. "natvrdo" a mnohým díky tomu skončí jejich drahý prut po záběru ryby nenávratně ve vodě (a dobře jim tak..) Zažil jsem tuhle srandu u vody asi dvakrát a věřte, že tak rychle utíkat (a poté i plavat) důchodce za jeho majetkem jsem ještě nikdy neviděl..
Takže pokud máš nápad můžeš ho sdělit. Pokud ti to ovšem tvé rybářské svědomí dovolí.
stasek píše:Kdysi jsem ryby taky chytával, když se chytali dravci na těžko na mrtvou rybku, nechával se odklopený řadič, aby ryba mohla nástrahu táhnout několik metrů.
To pořád platí. A taky platí to, že kdo se při rybolovu plně nevěnuje kontrole prutů a pouze jen koupe do nekonečna nástrahu, většinou nic nechytí, anebo propásne záběr který už se většinou nikdy neopakuje. A to bude asi přesně jeho případ..
stasek píše: Povolovat brzdu, to jsem nikdy nedělal, měl jsem ji nastavenou skoro na krajní mez pevnosti vlasce, chytával jsem na 25-ku a tam to bylo tuším kolem 3 kilo. Chytat s povolenou brzdou, aby mě ryba nestáhla prut, no to teda nevím, jak bych potom zasekl
Jak? zcela normálně. Po rozjezdu přepnout brzdu, případně podržíš při záseku cívku a poté brzdou nastavuješ její tvrdost podle toho, jak moc ti klade ryba při zdolávání odpor. Bohužel tohle nedělat, je naprosto běžně k vidění u skoro celé starší generace rybářů a já to nikomu nemám za zlé. Prostě to neumíte, protože u REXe to nikdy pořádně nešlo a pokud nemáte utaženo, tak máte z navijáku při záseku hned motanici.. A výsledkem takového přístupu je poté ryba, na hulváta vydřená až na břeh a s hubou natrženou dokola.. Kdybys ale měl skutečně povodit velkou rybu, tak si takhle ani neškrtneš. A dobře víš, jak se chová ve vodě třeba jen několikakilový kapr. A že se s tebou při při záseku s nenastaveným navijákem vůbec nebude bavit. Buď tě to obratem utrhne, anebo tě to v horším případě i zlomí..
stasek píše:Takže pokud máš nápad můžeš ho sdělit. Pokud ti to ovšem tvé rybářské svědomí dovolí..
Nápad nemám, snažím se prostě jen objasnit situaci a o mé svědomí tady vůbec nejde. Protože já tenhle podivný přístup k rybařině chválabohu neprovozuju a zatím mi to baví i tak, jak se to dělat má. A naštěstí je nás víc než těch druhých..