OTF 63B492, obvod korekce podušky
Moderátor: Moderátoři
OTF 63B492, obvod korekce podušky
u popelnic se včera objevila tahle TV. Dotáhnul jsem jí domů, sundal zadní dekl a oběvil prasklý a spálený IO NL202 (asi TDA8145) tady jsem zjistil, že se jedná o obv. korekce podušky, dále na uhel spálený odpor R232, diody VD210 a VD202 byly pryč, zůstaly tam jen nohy. Dále mnoho studentů, hlavně kolem VD206, 205 a C233 a 225.
Stáhnul jsem si tohle:
http://upload.ebastlirna.cz/index.php?a ... ectory=Schémata/Tv&
bohužel mi to nejde rozbalit, nevím proč.
v práci jsem si pujčil tohle: http://www.merici-opticke-pristroje.cz/ ... t-707.aspx
a pomocí toho, jsem proměřil co se dalo včetně C.
Prosím Vás, napsali by Jste mi někdo hodnoty zničených součástek uvedené nahoře?. Když to nepůjde, tak to poletí na S.D.
Děkuji
Potom sa môžu zmáznuť.
- Přílohy
-
63b492_2r.jpg- (291.79 KiB) Staženo 255 x
-
63b492_1r.jpg- (260.92 KiB) Staženo 245 x
mezi tím jsem to tu prohledal a zjistil, že by za to mohl závitový zkrat na nějaké cívce, nebo nějaký C, dvě cívky(L204, L203) co tam jsou tak, vypadají normálně nespáleně nehnědé, ale nevím jak je proměřit
C jsem odpájel a změřil, tak samo ostatní D a trandy. Někde jsem tu četl, že by za to mohl i student na VD205 a tam právě byl, cín byl vyhřáty, vydrolený.
Každopádně zítra na to mrknu a dám vědět.
Zatim dík!
takže dnes jsem všechno sehnal a nainstaloval. Ještě jednou to zkontroluju hlavně polaritu diod. Zapínám, TV nabíha do poh. režimu led-ka svítí červeně, zapínám pomocí D.O. tv nabíhá, je slyšet náběh VN. obhlížím co se děje nebo ne a vidím, že z odporu R232 se kouři tak to rychle vypínám, bylo to rychlé, že se ani obrazovka nerosvítila. Tak jsem to ještě jednou obhlídl v rámci mých možností..a nevím. Vzhledem k tomu, že se stoho začne hned kouřit, tak jsem nestihl nic změřit ani těch 27V Poraďte prosím.
Děkuji.
P.S: Ten odpůrek jsem tam teda dal R22/1W.
Po odpojení onoho odporu by tam měla být vodorovná čára nemýlim-li se, přez něj je napájen i TDA3654, když tak mě oprav. Ještě teda jednou mrknu na C226,227,228 a VD207.
Ale, dnes už jsem to zavřel, zítra budu pokračovat.
Zatim Dík.
Oscik nemám a nehodlám si ho kvůli tomu pořizovat! zapnu si svého Planara kterého jsem podle rad jednoho pána tady opravil a budu se kochat jak krásně hraje
P.S To, o tom odpore R231 si vydedukoval správne, neuvedomil som si, že je zároveň napájaný aj vertikál, potom som to rýchlo upravil, ale Ti si bol rýchlejší...
Môže byť, že okamžite ho opäť odrovnalo. Napr. veľká záťaž na výstupe, ale to horenie R232 mi nejak nesedí. Nie je to náhodou R228, čo Ti horí?
Ak horí ozaj ten R232, tak integráč môžeš opäť vymeniť. /Došlo k prierazu výstupného trandu - viď datasheet/Keď budeš dávať nový, tak najprv odpoj R228. Integráč by to mal prežiť, na obrazovke bude ,,súdok", ale budeš musieť hľadať zradu na trase L203, C233.
A však tento Tvoj opis:
,, prasklý a spálený IO NL202 (asi TDA8145) tady jsem zjistil, že se jedná o obv. korekce podušky, dále na uhel spálený odpor R232, diody VD210 a VD202 byly pryč, zůstaly tam jen nohy"
mi napovedá, že nejde o bežnú závadu, alebo ide o tvrdý prieraz C233 /príp.C214/pod napätím...
P.S. Iba taká malá vsuvka, zatiaľ mi nie je jasné, či Ti vôbec nejaký obraz ide