Termostatické ventily
Moderátor: Moderátoři
Termostatické ventily
Nebo může někdo stručně popsat sem?
Mám doma u radiátorů ventily s M28, na jeden jsem si koupil Comap Senso M28 a pasuje, ale zajímalo by mne, zda by byla použitelná i nějaká jiná hlavice, od jiného výrobce.
Hlavice Herz M28x1.5 tam prý nejde, ty jsou jen pro ventily Herz.
http://www.imi-international.cz/cz
BOBOBO píše:Aby fungovaly , musí bý těleso ventilu montováno tak , aby byla hlavice ve vodorovné poloze.
jaký je přesně důvod pro tu vodorovnou polohu? je to kvúli tomu že když bude například otočená kolmo nahoru, tak že na ní bude teplo z radiatoru působit jinak a dříve "přivře", nebo je důvod ještě nějaký jiný? z hlediska mechanické funkce je asi hlavici jedno v jaké je poloze předpokládám
hlavice
U nejbližší instalatérské a topenářské firmy jiné vhodné k těmto ventilům neměli, ale nestěžuju si. Na léto je povolím, aby se neutrhly při teplotě, kterou nemůžou ubrat, a tři jedou už čtvrtou sezónu, další tři mají o rok méně - napřed jsem je otestoval na jižní straně, pak jsem teprve dokoupil na ostatní radiátory. Přesnost a spolehlivost vyhovující.
Nemusím mít ty hlavice zrovna zlacené (i bez toho nevypadají špatně, v těsném sousedství litinových radiátorů vypadají dokonce ještě líp).