USB flash-ka

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jandu

USB flash-ka

#1 Příspěvek od jandu »

Mám tu dve USB klúče, vadné. Je v nich TCXO jednokta, podla datascheetu má byť napájaná napätím 3,3V, ale tu sú napájané "iba" 0,7V-mi. Oscillátor kmitá.

Nemá niekto aspoň blokovú schému zapojenia flash-iek?
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Habesan »

A těch 3,3 V se má brát kde?
Obávám se, že "blokové" schéma řekne u těchle věcí ještě míň než pohled na plošňák. Mohl bys je nafotit/naskenovat ?

Čistě teoreticky by se jako řídící šváb dal použít FT232RL viz.: Amáro KE 01/2009, ale spíš tam bude nějaká čínská specialita bez dokumentace.
Jaký typ je hlavní Flash čip ???
EKKAR

#3 Příspěvek od EKKAR »

USB sběrnice napájí všechna zařízení napětím 5V TTL specifikace - pokud je uvnitř šváb, který má povolené Unap jen 3,3V, bude asi něco vyhnilého v napájecí cestě, kde bývá miniaturní stáblík nebo aspoň parametrický stabilizátor (odpor a zenerka) na uvedené napětí. Prohlídni pořádně plošňák, jestli tam není přerušená cestička nebo paralelně k čipu nějaký miniaturní kondík - jeho proražení a tím pádem trvalý svod má přesně tyhle projevy, jak popisuješ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
jandu

#4 Příspěvek od jandu »

Medzičasom som zistil/vymeral/, že napájanie oscilátora je z pimu 12 radiča. A mám tu dva vadné klúče, prvý sa dá otvoriť a s ťažkosťami, ale dá sa z neho čítať. Zapísovať naň je nemožné, rovnako sa nedá mazať ani formátovať. Druný po pripojení sa v TC zobrazí, ale po odkliknutí to vypíše, že jednotka sa nenašla.

U oboch je napájanie oscilátoru rovnaké, malé. Frekvencia je takmer sínus, freq. sedí.
Přílohy
výstup oscill..jpg
(95.64 KiB) Staženo 25 x
USB kľúče.jpg
(84.51 KiB) Staženo 24 x
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Myslim, ze sa v tom rypes zbytocne. Podla typu riadiaceho IO (nie flash) si najdi servisnu utilitu, ktorou to mozno pojde opravit - byva tam low-level format a pod.
jandu

#6 Příspěvek od jandu »

Jasne, máš pravdu. Mám k tomu nejaké utility, ale nepomohli. Iba som nechcel iba tak, bez snahu o niečo vybrať z nich oscilátory. Budú použité ako freq. normál.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Habesan »

Hlavně ten stablík může být součástí toho řídícího švábu.
To je takový problém sehnat 12 MHz krystal? Já jsem je sehnal. Nepředpokládám, že by USB potřebovalo nějaké extra hodnoty ppm.
jandu

#8 Příspěvek od jandu »

Nejako som nepostrehol, že by som niekde zháňal jednotku TXCO. Ani že by som konštatoval, že flešhka potrebuje nejaké extra hodnoty ppm. Alebo sa mýlim?

Alebo o čo teraz ide? Nejak nevidím súvis.
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“