dalik píše:Já se vždycky držel toho, že mi do PC ani NB nesmí nic od "A" - takže žádný Acer, Asus, Apple, ATI, AMD, atd.
To je super pravidlo !!
Honza_dy: to co píše dalik je docela odpovídající - notebook (a display) je malý, takže delší práce na něm bude nepohodlná, pokud ale potřebuješ NTB na cesty (a aby nezabíral moc místa), tak proč ne. Pokud ale máš v plánu vyměnit stolní PC za NTB (jako mnoho jiných lidí), tak na to zapomeň, je to zhovadilost, NTB přece není k tomu aby většinu svého života seděl na jednom místě na stole. Grafika je vcelku mizerná, ale do NTB nemá smysl dávat lepší (tzn. sdílená např. INTEL je ideál). Disk a paměť jsou velké, display lesklý = naprd, optická mechanika žádná (!!) což je nevýhoda.
Zkrátka pokud potřebuješ počítač na cesty, doporučil bych něco výhodnějšího. Pokud potřebuješ "NTB na domácí použití", tak kup stolní PC.
Ber to jen jako můj názor...
dalik: co se týče numerické klávesnice, tak zásadně nesouhlasím, já numerickou klávesnici nemám (ani externí) a při práci mě to vůbec nebrzdí (ani v CADu kde se čísla používají stále).