Přenosný televizor Tesla Color 332

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Čahoun

Přenosný televizor Tesla Color 332

#1 Příspěvek od Čahoun »

Od známého jsem dostal televizor Color 332,je to vlastně vylepšený Oravan.První problém byl ten,že příšerně pískal.To byla maličkost,zalepil jsem jednu cívku a byl klid.Problém je s nastavením barevné sytosti a jasu.Když televizor zapnu,tak obraz je barevně sytější a tmavší.Dálkovým ovladačem vše zkoriguju a obraz je bezvadný,ale když televizor vypnu síťovým vypínačem a potom zase zapnu,tak se obraz vrátí k původnímu tmavšímu nastavení a obraz musím ovladačem opět upravit.Chci se zeptat,zda je to u těchto televizorů normální vlastnost,nebo zda jde o vadu.Pokud máte někdo schéma,můžete do něj nahlédnout a poradit mi kterými trimry se dá upravit základní nastavení jasu a barevné sytosti?Moc děkuji.
zenit

Oravan

#2 Příspěvek od zenit »

A dal si nastavenie aj do pamäte?
urbanek
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od urbanek »

A nenastavují se náhodou výchozí hodnoty jasu a sytosti pomocí trimrů na desce přijímače DO? Vím že jsem to u některé TV takto nastavoval, ale nejsem si jist jestli zrovna u C332 (ten jsem spravoval jen jednou a to asi před 5ti lety)
Hifista

#4 Příspěvek od Hifista »

Po vypnutí tohoto tvp síťovým vypinačem se předtím nastavené hodnoty zruší a televizor po znovuzapnutí naběhne na hodnoty označované výrobcem v návodu k obsluze jako "normální". Pokud se přístroj vypne pomocí DO, zůstavají v paměti hodnoty nastavené uživatelem.
Systém ovládání a schema desky ovládání (jakož i některé další moduly) je obdobný jako u velkého bratra - modelu 423. Nejsou tam trimry pro nastavení nějakých základních hodnot, jak tomu bylo třeba u ruského Elektronu 436.
NYKE
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od NYKE »

Na modulu G dej trimry M1 místo R14 jas,R8 sytost a nastav obraz jak Ti vyhovuje.Vyzkoušeno Xkrát. :D
Čahoun

Color 332

#6 Příspěvek od Čahoun »

Děkuji všem za rady.Zkusím tu úpravu na modulu G.
GECO

#7 Příspěvek od GECO »

NOVÉ NASTAVANÍ NORMÁLOVÝCH HODNOT SE PROVÁDÍ U TĚCHTO MODELŮ TAK,ŽE SI NASTAVÍME HLASITOST,JAS A BAR.SYTOST PODLE VLASTNÍHO UVÁŽENÍ A STLAČÍME /M/ A /NORMÁL/ NA DÁLKOVÉM OVLÁDÁNÍ.TYTO NOVÉ HODNOTY SE SE POTOM VŽDY NASTAVÍ PO ZAPNUTÍ DO SÍTĚ ANEBO PŘI STLAČENÍ TLAČÍTKA /NORMÁLU/ NA D.O.
miroja

#8 Příspěvek od miroja »

GECO píše:NOVÉ NASTAVANÍ NORMÁLOVÝCH HODNOT SE PROVÁDÍ U TĚCHTO MODELŮ TAK,ŽE SI NASTAVÍME HLASITOST,JAS A BAR.SYTOST PODLE VLASTNÍHO UVÁŽENÍ A STLAČÍME /M/ A /NORMÁL/ NA DÁLKOVÉM OVLÁDÁNÍ.TYTO NOVÉ HODNOTY SE SE POTOM VŽDY NASTAVÍ PO ZAPNUTÍ DO SÍTĚ ANEBO PŘI STLAČENÍ TLAČÍTKA /NORMÁLU/ NA D.O.

Suhlasim ze to tak funguje, no len v pripade nastavenia AFC. Tato informacia sa skutocne uvedenym postupm da zapamatat v obovode napatovej syntezy - obvod MHB193.
Ostatne analogove hodnoty sa nedaju zapamatat, su hardwarovo zavisle. Jednoducho sa nemaju kam ulozit, pretoze ako si urcite spomenies, obvod U806 nema v COLOR332 svoju vnutornu zbernicu spojenu s MHB193,co je jediny IO, ktory ma v tomto TV NVRAM a vlastnu pamat U806-ka nema. Tak ako by si to pamatal :?:
Uvedeny postup pre AFC urcite funguje na COLOR430, na COLOR 332 som to neskusal, mozno to funguje aj tam (viem ze tam je takmer taka ista napatova synteza, ale len takmer :wink: ...)
Este jedna informacia: Tlaciko "M" je len na bocniku, na dialkovom nie je.
GECO

#9 Příspěvek od GECO »

V TOM PŘÍPADĚ ABY NEDOŠLO K OMYLU TO SMĚRUJI K COLOR ORAVAN LUX 4339A S NAPĚTOVOU SYNTÉZOU
Hifista

#10 Příspěvek od Hifista »

Určitě je tomu tak, protože Oravan LUX má celý ovládací modul pokročilejší koncepce. Mám pocit, že to zase byl stejný, anebo téměř stejný modul jako byl použitý v maďarsko-českém hybridu Libuše. Tam již bylo možno uložit analogová nastavení do paměti.
miroja

#11 Příspěvek od miroja »

GECO píše:V TOM PŘÍPADĚ ABY NEDOŠLO K OMYLU TO SMĚRUJI K COLOR ORAVAN LUX 4339A S NAPĚTOVOU SYNTÉZOU

Presne tak, Oravan Lux a Oravan Color 343 mali napatovu syntezu s SAA1293A a NVRAM MDA2062 a SAA1250 vysielac aj ked Lux mal tusim len 39 pamati a ostatne modely 55. Taka ista napatovka bola tiez pouzita v TVP Color 446/447 alebo 450/451. HOWGH :wink:
caven

#12 Příspěvek od caven »

mám doma tuto televizi color 332 a asi před deseti lety uhodil blesk a televize nám shořela, opravář jí opravil, ale když se zapne tak naskočí na obrazovce šedé pozadí a přes ní jsou tmavší pruhy asi po deseti vteřinách se vypne a znovu sama zapne a už funguje jak má. Tak jsem se chtěl zeptat jestli by se to nedalo nějak dodělat.. Děkuji
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“