Zdravím. Mám LCD monitor Acer AL1917A po připojení do sítě je naprosto mrtvý, ani neškytne. Ale netuším co by to mohlo být. Pokusil jsem se měřit napětí, ale nejsem v tom příliš zběhlý... na desce je za součástkou D801 (diodový můstek) nějakých 300V. Moc by mi pomohlo, kdybych věděl kolik voltů má být na jednotlivých vývodech IO802 (TOP246Y).
Budu rád za každou radu.
Naposledy upravil(a) zdenek-ch dne 10 pro 2010, 17:52, celkem upraveno 2 x.
Díky, ale jelikož jsem v tom opravdu amatér, tak mi to moc nepomůže... spíše bych potřeboval radu od někoho, kdo už se s podobným monitorem setkal. Zkoušel jsem měřit jednotlivá napětí na výše zmiňovaném IO, kde je kolem 5V a na vývodu 6 se toto napětí objevuje a hned zase mízí pořád dokola... proto si myslím, že tam něco není ok. Ale nevím, zda je to přímo ten IO, nebo nějaká vedlejší součástka... Už se v tom vrtám třetí den, ale jak říkám, jsem v tom opravdu amatér, proto jsem zde vznesl svou žádost o pomoc...
Zapojení toho TOPswitche je standardní, bývá bezproblémové a je tam jen několik součástek okolo. Jenže pokud nerozumíš tomu jak to funguje, tak to prostě neopravíš.. Tady je každá rada marná..
Ale houby do šrotu, to je škoda. Tohle se dá opravit za pár korun, ale musí to prostě udělat někdo, kdo tomu rozumí. Vyhledej nějakého opraváře anebo šikovného amatéra, ale hlavně to do té doby nerozvrtej úplně. Víc škody se většinou nadělá tím, že se lidi snaží o něco, na co sami nestačí..
Naposledy upravil(a) Killroy dne 14 lis 2010, 18:41, celkem upraveno 1 x.
Co je to "pár korun"? Nechci do toho házet peníze, jelikož se jedná o starší kousek, to už bych spíš koupil nový... pokud by šlo o výměnu součástky do 100-200Kč, tak se o tom dá uvažovat, ale bohužel neznám nikoho ve svém okolí, kdo by to zvládl a vyznal se v tom alespoň částečně...
No to nevím, to jsou tvé představy skutečně hodně lidové. Ber v úvahu, že jen ten TOP246Y stojí cca 100Kč když se bude měnit (tím netvrdím, že je na 100% vadný). Myslím ale, že za rozpočet do pětikila se to dá..
Vždyť v tom datasheetu máš úplně všechno. Nevzdávej to, najdi zapojení, které se nejvíc podobá tvému, a měř!
Když nic nezafunguje, tak ti ještě doporučím zkusit odpojit sekundární zátěž, ale až za místem, kde je zpětná vazba. Může jít i o přetížení sekundáru.
tak zapnout zdroj bez zátěže, tj. bez elektroniky tam věčinou zkrat nemí,
najdi napajení invertoru to změř případně vyndej proojku, aby byl zapojen
jen zdroj bez zátěže, chceto měřit každý začínal
Jindra
neškodí napsat odkud jsem možná někdo je z tvého okolí a může pomoci
a napsat email