kapacitator?????

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
maxx01

kapacitator?????

#1 Příspěvek od maxx01 »

Schánim schéma na stavbu kapacitatoru lze vůbec něco takového sehnat???
Dík všem
Návštěvník

#2 Příspěvek od Návštěvník »

Určitě bude lepší si ho koupit. Sice jeho cena není malá, ale určitě ho levněji a kvalitněji nepostavíš. Budeš mít profi zařízení a záruku. Pokud ti vyhoří auto nikdo ti nic nedá a budeš naštvaný jen sám na sebe.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od ZdenekHQ »

A co to vlastně je???
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
rezis

#4 Příspěvek od rezis »

Mám posit ze kapacitor rikaji kondenzatoru co se pouziva v autech u zesilovacu takze cca. 1F 16V jen bych chtel videt jak ho nekdo vyrobi :wink:
Internet - metla lidstva
janousek

#5 Příspěvek od janousek »

http://www.autodesign.cz/autohifi/zasady.html

jinak zkuste google, je toho tam mraky
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od ZdenekHQ »

Ten jeden odkaz mě stačí, nechám to bez komentáře...
]
Hop377

#7 Příspěvek od Hop377 »

Hmm tomu sa hovori clanok na urovni. :D
janousek

#8 Příspěvek od janousek »

Pánové, také jsem nevěděl co to je, proto jsem zkusil google. Takové jedoucí a dunící auto, to je paráda. /tuc,tuc, tuc...../
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od ZdenekHQ »

No čistě teoreticky, kdyby někdo umístil na desku cca 30x30cm 212 elytů o kapacitě 4700u/16V za cca 10Kč/kus, tak by ten 1F dosáhl. To by ale překazil obchodníkům kšeft s nesmyslama. Doufám, že před "kapacitátorem" mají alespoň diodu, aby nekrmil celý auto, ale opravdu jen zesilovač...
]
janousek

#10 Příspěvek od janousek »

Tak to máme 2120,Kč, plus cena desky, plus práce, plus nějaká nabíjecí elektronika /vybitý představuje dobrý zkrat/ a jsme na prodejní ceně. Tudy cesta asi nevede. Jen tak teoretizuji, není to moje hobby tunning apod..
Návštěvník

#11 Příspěvek od Návštěvník »

nevymyšlajte kraviny...to je len na obohatenie predajcov :D taká priemerná baterka má 77Ah a taký 1F kapacitor koľko? 0,1Ah?? :lol: nepoviem nič keby sú tie kondiky za zdrojom v zosiku,tam by boli potrebné ale nie pred...a taký detail,že vybíjacia elektronika,wou jeden tranzistor čo pripojí odpor :D
DjRix
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od DjRix »

Anonym píše:nevymyšlajte kraviny...to je len na obohatenie predajcov :D taká priemerná baterka má 77Ah a taký 1F kapacitor koľko? 0,1Ah?? :lol: nepoviem nič keby sú tie kondiky za zdrojom v zosiku,tam by boli potrebné ale nie pred...a taký detail,že vybíjacia elektronika,wou jeden tranzistor čo pripojí odpor :D

Dovolím si oponovat,ono to u opravdu ROBUSTNÍCH audio sestav v autě nějaký smysl má,pokud totiž uvažujete výkon takové sestavy 4x250W/sin (viděl jsemi výkonnější),tak to vychází 1kW výkon,tj. cca 2kW příkonu. To je samozřejmě impulsní příkon,což je pro alternátor skoro to nejhorší co se dá po něm chtít,při napájení 14V to vychází na proudové špičky cca 140A,takovej altec není snad ani v autobuse :D Při takovým proudu už se i autobaterka nestačí divit co že se to po ní chce a dostává pěkně naprdel :) Při 140A odběru na ní napětí klesá až k hodnotě 10V a to už některým zesům vypíná ochrana... Takže pokud před zes ke kterýmu vede z motoru skoro 6m kabelu jak palec silnýho vrznu KAPACITOR (ja se tomu správně říká v tuningářské branži),tak určitě vykryje ty zmiňované špičky a chráním tím i alternátor před přetěžováním.

A co se týká ceny?? Pokud jsem to někomu montoval do auta,tak to bylo vždycky ve spojení se zbytkem aparatury alespoň za dalších 30 tisíc,tak tam se 3 litry za kond už ztratily.... :P
Klídek chlapi,to je nulák...
Hop377

#13 Příspěvek od Hop377 »

Ti co si myslia, ze maju v aute zosilovace, s vykonom 1000W, asi nikdy nepoculi zosilovac s vykonom 100W sinus. :D
A capacitator, zbytocna bizuteria.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od ZdenekHQ »

Myslím, že když někdo takovej elyt přepóluje, tak s tím může střílet slony :lol: :lol: :lol:
]
rezis

#15 Příspěvek od rezis »

Hop377 píše:Ti co si myslia, ze maju v aute zosilovace, s vykonom 1000W, asi nikdy nepoculi zosilovac s vykonom 100W sinus. :D
A capacitator, zbytocna bizuteria.
Ono dost zalezi na tom tuningari jsou frajeri kteri ten vykon opravdu maji tusi HELLAX brouk ma instalovano 3kW ale nikdy to nemohou pouzit .
Internet - metla lidstva
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“