C445, odchádza BU-čko
Moderátor: Moderátoři
C445, odchádza BU-čko
zdroja na TDA-čku (zle štartoval), kontrola hlavných elytov osciloskopom,
do druhého dňa BU-čko znovu v šlusu. Už mi napadá len booster zvitkáč a
VNT. Čo som ešte opomenul? Vďaka za radu.
Duvsan píše:... Už mi napadá len booster zvitkáč a VNT. Čo som ešte opomenul?
A dále: obvod H-vychylování (konektor pro V.C. XC/XP401 - i jeho kontakty - unavené, zoxidované) a hl. hledat studenty
(i ty "neviditelné") v celém ŘKS a budiči.
Dušane - ale tady bych očekával, že už bys měl začít radit spíše ty
Dušane - přesto asi tolik:
I když by to asi vadit nemělo, jeho vnitřní R bude paralelně k R404/120R (a "načo tam je?" - supluje vlastně tento R404! A když budou oba paralelně, jeho hodnota bude hodně nízká - rozhodně méně než těch tvých 50Ω), tak raději použij ten BU508AF (když ho máš) a pokud není osazena damper dioda VD401/BY228, tak ji tam doplň.
Přesně takto to bývalo osazováno v prvních seriích C445 (jen trand tam býval nějaký PH - ONxxx), proto je na DPS pro diodu VD401 "nachystáno" i místo
Konec konců - šasí C445 ti už prošlo rukama hodně, pokud vím. Jen tady na EB jsi o nich psal už hodněkrát.
A vidíš, jak je důležitá pořádná prohlídka desky na studenty - ušetřil bys nějaký ten trand.
A k tomuto asi tolik (tady se to nedávno rovněž vlastně týkalo Dušana):
BIPOLAR píše:Duvsan, ty jako "team member" se ptáš na tohle ? : Aké napätie má byť na pine 6 TDA-čka? Mám tam len o pár voltíkov menej, než pred tým trandíkom (ale o cca 0,6V menej, než na zenerke).
Tak do kolektoru BC546 má jít přes odpor 27ohmů 45V, v bázi má být zenerka na 39V(BZX55C39) a ta ztráta cca 0.6 - 0.7 je cestou mezi bází a emitorem. Tudíž, teoreticky by jsi na pinu č.6 měl naměřit 38.4V..
PeteBurns píše:Bipoláre, ty ako "super uživatel" sa pýtaš toto?Predsa vieš, že ten status závisí na množstve príspevkov, nie vedomostí
Soráč obom ale nedalo mi to
![]()