OVP CTV 2843 S, eeprom 24WC16
Moderátor: Moderátoři
Aj kritika môže byť ako dobré mienená rada.
Tak sa na to nepozeraj v zlom, ale využi pre svoje dobro.
Úvaha pamäť / blokovanie štartu bola mimo. Či je pamäť naozaj vadna, to sa uvidí neskor.
Potom vadný procesor: ak by som to mal na stole, tak preverím poriadne mnoho vecí, kým poviem verdikt = vadný. Ale tak rýchlo ako Ty, alebo na diaľku, to sa naozaj nedá. A hlavne. Procesor sa nespráva tak, že raz ide, raz nie.
Studené spoje: Niektoré je vidieť, ale mnohé nie. To ešte neznamená, že tam nie sú.
Píla vertikál: Budenie horizontálu je stále (alebo časovo obmedzené). Ale budenie vertikálu NIE. Beží generátor, to je OK. Ale výstup sa iba "preklápa" so vstupom. Písal si: "ale na vertikal neposle ani naznak nejakej 50Hz pily" - myslím že náznak tam bol (pol kmitu). Ak nejde vertikál, tak to preklopenie o ktorom si pisal iba tak okrajovo, nasvedčuje o spravnej funkcií IO. Pokračovanie v "budiacom kmite" nastane až po privedení spätnej väzby. Tak to skús vysledovať, alebo nasimulovať.
Ani teraz si nedostal správne tipy, iba správne úvahy.
Je tažké trafiť do čierneho na diaľku. Je to ako strieľať na slepo. Niekedy vystrieľaš celý zásobník a zajac si veselo hopká ďalej.
s vertikalom je to tak ako som opisal : v case ked dokazem pocut
rozbeh horizontalu ( a aj pozorovat oscioskopom) , v tom case startuje
aj vertikalny oscilator v procesore ( to vidim tiez na osciloskope , nabehne tam 50Hz -ova pila ( na externom kondenzatore pre Vosc.) a trva aspon taky cas ze jednoducho dokazem posudit ze je to ona. Minimalne aspon v takom istom case by som mal odpozorovat aj signaly V-pozitiv a V-negativ z procesora pre TDA8351 bez ohladu na to ci vertikal vrati nieco naspat alebo nie . No a tam to jednoducho nie je , jednosmerna uroven sa sice zmeni ale to je vsetko . TDA ckovy diferencialny zosilovac ma na vstupe dve jednosmerne urovnia ktore sa nemenia takze ani on nevyrobi ziadnu zmenu pre svoj koncovy stupen .
K procesoru : tu sa neviem vyjadrit , este som s nim nikdy nic nerobil ale sprava sa rovnako . Po zapnuti kym sa "nenahreje " nechce menit stav zo stby , napatia +5V a +3,3V meriam a ich urovne su dobre , aj zvlnenie je ok . Na zbernici scl, sda v tomto case je vidno "nejaky pohyb " scl pulzuje a tiez sda , slovne opisat by asi znamenalo povedat ze na obidvoch zberniciach sa objavuje impuls do nuly v urcitom casovom slede . Po case ked sa nieco "zahrialo" ( mozno procesor,mozno nieco ine ) vidim zmenu na zbernici - uz to tam nepulzuje , urovne su stale v log 1 a v tomto case je uz procesor schopny menit stav stby . No a tu potom nasleduje podla mojho nazoru ten vertikalovy problem . Cas pre "zahriatie " TVP je priblizne 2 minuty . K eepromke : je zla na 100% , neda sa do nej nic naprogramovat , vo vsetkych bunkach ma same nuly po precitani. Neviem co sa stalo ked TV odisiel , ale eepromky tak casto neodchadzaju a ked robia problem tak skor tym ze sa v nich data chybne prepisu (pri nejakych poklesoch napati a nedostatocnej ochrane tohto stavu procesorom) ale tato je zla aj fyzicky .